TAEKWONDO

Joel González, campió del món a Copenhaguen

Guanya el títol de pes mosca en el debut en un mundial absolut

Amb 20 anys el de Vilafant demostra que ja és un dels grans

La línia ascendent que dibuixava la incipient carrera esportiva del lluitador del Tae Sport de Vilafant Joel González va tocar ahir el cim, amb 20 anys acabats de fer. Joel González Bonilla va debutar en un mundial absolut per la porta gran i va anar superant rivals en la categoria de menys 58 kg fins plantar-se en la final, en què va superar el mexicà Damián Villa per 11-8.

El taekwondista del CAR de Sant Cugat no va tenir problemes fins gairebé a les semifinals, quan ja tenia la medalla de bronze assegurada. Fins aleshores va anar guanyant els combats amb marcadors prou eloqüents. Va debutar contra Mapilisan, de les Filipines (13-1) i va continuar amb el mongol Dugree (11-0), el nord-americà Howe (11-3) i el veneçolà Mario Leal (8-2). Lògicament, el grau de dificultat es va anar incrementant a mesura que anava superant eliminatòries, i ja en les semifinals va necessitar un punt d'or per posar fi a la resistència de l'argentí Mauro Crismanich en un combat molt disputat (4-3).

Amb aquesta victòria es confirmen les enormes expectatives que Joel González va generar el març del 2008, quan va pujar al podi en les anomenades Good Luck Pequin, un torneig que servia de test amb vista als Jocs. Ja a l'abril d'aquest curs, va arribar fins als quarts de final de l'europeu absolut de Roma, i tres mesos després va conquerir el títol del món universitari a Belgrad.

Tercer mundial per a Yagüe.

La jornada d'ahir també va suposar la tornada al cim de la mallorquina Brigitte Yagüe, que va conquerir el seu tercer títol mundial en la categoria de menys de 49 kg. Apartada dels Jocs per culpa d'una lesió, la parella del català Juan Antonio Ramos ja s'ha convertit, amb tres títols, en la taekwondista amb més corones mundials. Els altres catalans en competició són Javier Marrón i Leyre Matute.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.