opinió

Honestedat i manipulació

La irrupció d'ICV-EUiA en el govern municipal va incomodar més d'un

No enganyaré: des de la primera frase deixo clar que aquest article no està fet des de l'objectivitat i la indiferència, sinó des de l'amistat i el compromís.

L'adjudicació d'un estudi de digitalització informàtica a la cooperativa sense ànim de lucre La Copa SCCL, de la qual havia estat soci fundador Enric Pardo, ha servit perquè durant setmanes un mitjà de comunicació es dediqués al linxament mediàtic de la manera més barroera possible. Dos editorials i dos articles donen la mesura de la importància que a aquesta batalla hi havien donat alguns.

Amb l'Enric, políticament em separen mil matisos i segurament tenim punts de vista diferents sobre moltes coses, però això no vol dir que no tinguem prou punts en comú per compartir un projecte de ciutat que volem socialment justa, ecològicament sostenible i democràticament radical.

Més enllà dels aclariments tècnics que ha fet el mateix Enric sobre el cas i que és a les mans del servei jurídic de l'Ajuntament, voldria fixar-me en altres paràmetres. A qui pot molestar tant, l'Enric i el projecte que representa? Qui surt beneficiat de sembrar el dubte sobre l'honestedat de l'Enric i el grup municipal? Deixo la resposta en l'aire i que cada lector faci les pròpies reflexions.

La irrupció d'ICV-EUiA en el govern municipal va incomodar més d'un. La gent de la coalició no destaquem precisament per la nostra servitud al poder establert, el pacte de govern que vam signar està fet amb la filosofia de la lleialtat institucional, però no el de la submissió.

La coalició que formem ICV-EUiA som una força petita i molt plural que des de la diversitat aspirem a un canvi social. Alguns, volent ridiculitzar-nos, ens han reclamat de la cultura del no, i tenen raó, som els del «no» a una societat injusta en què les finances estiguin per sobre de les persones, els que pensem que no està tot escrit i volem canviar el món. No som ingenus i sabem que això comporta costos, començant pels personals. Però davant de determinats atacs sempre ens quedarà l'honestedat.

Enric Pardo va assegurar que presentarà «la renúncia l'endemà mateix» si l'expedient informatiu que s'ha obert conclou que hi ha alguna incompatibilitat entre la seva funció municipal i l'adjudicació d'un estudi a la cooperativa La Copa. És aquesta actitud, la que mai ens perdonaran els nostres enemics. És aquesta actitud ètica, la que deixa despullades les mitges veritats i la manipulació informativa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.