El protagonista

Zlatan Ibrahimovic

La màgia no entén de dolor

Va ser dubte fins a última hora perquè Pep Guardiola no volia arriscar gens ni mica amb ell. De fet, en la roda de premsa prèvia al partit va explicar que la presència de Zlatan Ibrahimovic contra el Rubin Kazan dependria molt de la capacitat que tingués el davanter suec d'aguantar el dolor que tenia en un genoll i que ja li va impedir participar en el partit de Mestalla contra el València. Doncs bé, en un gest que denota una gran dosi de compromís amb l'equip, va decidir forçar i estar al costat de Messi i Pedro per formar la davantera titular contra el conjunt rus.

Malgrat les molèsties, Ibra ahir va ser el millor davanter blaugrana. Dels seus peus van sortir la majoria d'ocasions que va crear l'equip, que van ser unes quantes, però que malauradament no van servir perquè el Barça obtingués una altra victòria. Feia dies que el Camp Nou tenia ganes de tornar a veure el futbol preciosista del suec, ja que havien estat orfes del seu talent durant gairebé tres setmanes. En el primer temps, Ibra va intentar combinar amb els seus companys buscant parets ràpides, impossibles entre tantes cames de jugadors del Kazan. Malgrat que no va disposar de gaires ocasions, va estar a punt de marcar en alguna jugada aïllada. Ahir a l'estadi, la gran majoria de jugades ofensives van acabar amb els clàssics «ai ai ai», però sense que s'obtingués el premi del gol.

Ibrahimovic, però, tenia reservada la seva màgia per a la segona part del partit, en què va tornar a ser el millor davanter a la gespa. En el minut 48, Xavi va intuir perfectament el seu desmarcatge i li va posar una pilota suau que el suec va controlar brillantment amb el pit i sense que els seus marcadors s'ho esperessin es va girar molt ràpid i va engaltar un xut creuat lluny de l'abast del porter Rizhikov. Era el gol de l'empat, i tothom a l'estadi es pensava que serviria per iniciar la remuntada contra el Rubin Kazan. No va ser així. El gol, a més, va significar el primer d'Ibrahimovic en la lliga de campions amb el Barça. En la lliga ja n'ha marcat cinc. En el minut 60, va estar a punt d'avançar els blaugrana, però no va tenir temps de xutar després de sorprendre dos defenses russos amb dues fintes i un gran canvi de ritme. El suec se sentia còmode al terreny de joc, amb confiança i convençut que podria ser decisiu per dirigir l'equip cap al triomf. Fins i tot va demanar xutar una falta molt llunyana que va estar a punt d'entrar. Va demostrar, un altre cop, que té una gran potència xutant.

El gol dels blaugrana no arribava, però el Rubin Kazan, en un contraatac, s'havia tornat a avançar. Faltava poc temps i calia que els millors jugadors del Barça agafessin la responsabilitat. Messi i Ibrahimovic ho van fer en una jugada molt bonica, però va enviar la rematada al travesser després de l'assistència de l'argentí. El suec va marxar al vestidor amb una sensació agredolça, perquè la satisfacció pel seu gol contrastava amb la decepció per la derrota.


En el segon temps, ho va provar amb un fort llançament de falta i amb un gran xut al travesser


Ibrahimovic es va estrenar en la lliga de campions amb un golàs després d'una passada de Xavi

Intervencions:
28
Passades de mèrit bones:
2
Passades de mèrit dolentes:
1
Pilotes recuperades:
1
Pilotes perdudes:
6
Fores de joc:
1
Faltes comeses:
2
Xuts entre els tres pals:
3
Gols:
1 Dades facilitades per Carles Domènech. La Transmissió d'en Puyal a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.