ERC vol que s'apugi el llindar que eximeix de pagar l'impost de successions

Esquerra va presentar ahir una proposta de reforma de l'impost de successions amb l'objectiu d'apujar el llindar per quedar-ne exempt en cas d'herència petita o mitjana. Els republicans, en un intent de marcar l'agenda política del tripartit, traslladaran la idea al conseller d'Economia, Antoni Castells, i intentaran que es tiri endavant abans que acabi la legislatura la propera tardor.

La portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, i la secretària de política econòmica, Maria Àngels Cabasés, van assegurar ahir que el seu model d'impost, segons els seus càlculs, permetria que un 85% dels contribuents que el paguen –patrimonis mitjans i baixos– deixin de fer-ho gràcies a la pujada del llindar a partir del qual les herències de familiars directes hagin de tributar. Les republicanes defensen que la mesura tindria un impacte del 15% sobre les finances de la Generalitat –que deixaria d'ingressar entre 140 i 150 milions dels 900 recaptats el 2008– i gran per als patrimonis mitjans i baixos. Tanmateix, i tal com voldria ICV, el model d'ERC no preveu apujar la taxa pels grans patrimonis.

Campanya als autobusos

L'Associació per la Reforma de l'Impost de Successions iniciarà dilluns vinent una campanya publicitària en autobusos de Barcelona, Girona i Lleida contra la taxa. L'anunci mostra el peu d'un cadàver amb una etiqueta en què pot llegir-se «cobrat» i el lema El peatge de la mort.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.