La cantant Luz Casal inaugura el curs de la Facultat de Medicina de la UdG

Va explicar la seva experiència com a malalta de càncer

La lliçó de Casal va ser breu –però intensa, tal com puntualitzaria al cap d'uns minuts el vicerector Miquel Duran–, no gaire més llarga que una de les seves cançons, potser una d'aquelles balades tristes de personatges dissortats, encara que aquest cop, a diferència del que marca la norma del gènere, la història tenia un final feliç. El primer que va haver de fer, en ser-li detectat el càncer a principis del 2007 –va relatar la rockera, amb aquell aire seu, entre sensual i desmaiat– va ser prendre consciència del seu cos «des d'un altre punt de vista». Preveient que tindria molt de temps per fer-ho, es va imaginar passant-se hores i hores llegint i mirant pel·lícules. A l'hora de la veritat, «com que la capacitat de concentració era mínima», el que va fer va ser escoltar molta música. L'evocació d'emocions, paisatges i fantasies transmeses per les melodies va ser com un bàlsam, un suport indispensable, a més d'una font d'inspiració per al seu següent disc, Vida tóxica. Del repòs obligat en va treure també la voluntat de publicar finalment el seu disc de boleros titulat La pasión, un vell projecte que feia 18 anys que tenia encallat.

Dirigint-se a l'auditori, Casal va exhortar els futurs metges a ser conscients de la transcendència de la seva feina, però sobretot va manifestar que la música li va ser molt útil. «La música no només amanseix les feres sinó que serveix per viure millor», va concloure.

Un centenar de persones –finalment l'expectació no va ser tan gran com es podia suposar– van assistir a la inauguració del curs, feta a la sala d'actes de l'Escola Politècnica: estudiants i professors de la facultat, una bona representació dels altres centres de la UdG i del Departament de Salut, així com el director del programa de centres de recerca de la Generalitat, l'exvicerector de la UdG Ramon Moreno-Amich. A més de Casal i Duran, van intervenir-hi el degà de Medicina, Ramon Brugada; la representant del Departament de Salut a Girona, Marta Pedrerol; i la membre del consell social de la UdG, Pepita Perich.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.