Idea Girona aposta perquè la capital gironina lideri el procés d'independència de Catalunya

Es proposa la creació d'un consell d'entitats a la ciutat i aprofundir en la participació

Un dels membres d'Idea Girona, Jep Vila, considera que la ciutat de Girona té prou capacitats «per liderar el procés cap a la independència de Catalunya». Les característiques de capital gironina i la seva base social situen la ciutat de Girona, segons els integrants, en un lloc privilegiat per encapçalar aquest procés.

Idea Girona dedicarà el segon eix precisament al paper que ha d'adoptar la ciutat en aquest camí perquè el país assoleixi la independència. El primer acte es farà el 19 de novembre al local bar Platea i tindrà la participació del regidor de la ciutat escocesa d'Inverness i membre del Partit Nacional Escocès (SNP), John Finnie. La seva presència ha de servir per establir similituds entre el procés escocès i el català. El debat arribarà enmig de les moltes consultes sobre la independència que es preveu que es facin en molts municipis, i s'ha previst una taula rodona que tracti sobre la dimensió d'aquestes consultes populars.

Participació de la gent

La valoració del primer eix d'Idea Girona ha servit per comprovar que la majoria d'entitats veurien amb bons ulls la creació d'un consell d'entitats «per millorar la comunicació amb el consistori i es liquidi el deute amb ells, ja que no es reconeix prou públicament la tasca de les associacions». El col·lectiu es va formar ara fa un any amb la voluntat de «repensar Girona i posar les idees sobre la taula». Els participants veuen bé, també, aprofundir en la participança i fer pressupostos més participatius.

Consulta a Bordils

M.b./ J.C

A Bordils s'ha creat la Plataforma Bordilenca per l'Autodeterminació, que es prepara per organitzar la consulta popular sobre la independència, i que ja ha convocat la seva primera assemblea. Una de les conclusions a les quals es va arribar va ser la de tirar endavant una moció de suport a la consulta, que presentaran en el proper ple. En el text, la plataforma demana a l'Ajuntament que iniciï el procés de debat sobre la possibilitat de celebrar la consulta al poble. A Banyoles, el ple de dilluns va aprovar una moció de suport a la consulta popular per unanimitat de tots els grups del consistori.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.