Educació

Tancats per l'escola pública

Una trentena de mestres d'un col·legi d'Alcanar rebutgen la política d'Educació

  • Una mestra del col·legi d'Alcanar, preparant una de les pancartes de la tancada. ACN.
  • VÍDEO: Presentació de la Tancada dels Mestres a You Tube

Ni les vagues ni les manifestacions han servit per canviar la política del conseller Ernest Maragall ni l'opinió de la Generalitat sobre la nova llei d'educació (LEC). Aquesta és la conclusió a la qual han arribat els 31 mestres –d'una plantilla de 50 docents– que ahir van començar una tancada de 24 hores a les instal·lacions del col·legi Joan Baptista Serra d'Alcanar. En la carta que han fet arribar a les famílies dels alumnes, recorden que la «imposició» de la sisena hora va ser una mesura «electoralista», i que no està donant els resultats esperats. A més, diuen que la sisena hora s'ha tornat insostenible des del punt de vista econòmic. Però que, en lloc de fer marxa enrere, el govern està retallant personal i recursos en general, i això afecta la qualitat de l'educació. Els professors afirmen que han perdut la confiança en la classe política i en els seus representants sindicals, i que això els ha portat a emprendre aquesta via alternativa de protesta. «No estem només reclamant i lluitant per les nostres condicions laborals, no ens queixem de les retallades de sou. Estem lluitant per la dignitat i la qualitat de la nostra escola pública, i de l'educació en general», conclouen.

En concret, els mestres també protesten contra la supressió dels horaris intensius, l'avançament del curs escolar el proper setembre, o la nova setmana blanca del febrer. El coordinador de la protesta, Fran Muñoz, va dir ahir en declaracions a ACN que espera que la tancada de mestres tinga rèpliques en altres centres del país. De moment, ja han aconseguit l'adhesió d'un col·legi de Sant Carles de la Ràpita i d'una escola de Montgat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia