Política

Mig milió de persones podran votar a la quarta onada de consultes

Mig milió de persones estan cridades a votar diumenge de la setmana que ve en la quarta onada de consultes plurimunicipals sobre la independència de Catalunya. En total, hauran pogut participar en el procés a l'entorn de tres milions de catalans. El 20-J es mobilitzaran 44 municipis –xifra que encara podria variar fins a l'últim moment–, concentrats sobretot a l'àrea metropolitana de Barcelona i encapçalats per la capital del Maresme, Mataró, amb més de 100.000 majors de 16 anys. En volum de població, el segueixen Cornellà, Sant Boi de Llobregat, Esplugues i Sant Feliu de Llobregat. La consulta s'estendrà a 24 comarques, entre les quals s'estrena la Ribera d'Ebre. La més activa és el Baix Llobregat, amb cinc municipis, però també hi destaca Falset com a capital del Priorat. De moment, la recollida de vot anticipat ha assolit el considerable 12% a Mataró (on el notari Alfons López Tena organitza la convocatòria), el 18% a Vallromanes i gairebé el 5% al conjunt del Baix Llobregat. La tongada es tancarà el dia 27 als Alamús (Segrià), que farà la consulta en solitari, igual com Puigcerdà, que ha triat el dia 18 de juliol.

Entre els observadors internacionals que acudiran al 20-J hi ha un diputat del Tirol del Sud, una metgessa cubana assentada a Nova York i l'actor gallec Javier Gutiérrez, del grup de teatre Animalario i conegut per sèries de televisió com Los Serrano. L'acte central de la campanya tindrà lloc demà a Cornellà amb l'exdiputada Montserrat Nebrera.

EL PROTAGONISTA

Javier Gutiérrez
L'actor de la sèrie «Los Serrano» farà d'observador el 20-J
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]