Societat

educació

Algunes escoles ja avisen que no aniran d'excursió si no fan la jornada intensiva

Els alumnes catalans acaben avui el curs i comencen les vacances més curtes

A partir de demà els escolars tenen 76 dies seguits de festa

L'últim dia d'escola acaba en molts centres amb l'amenaça dels professors de no fer excursions l'any vinent si Educació manté l'eliminació de la jornada intensiva del mes de juny. “Encara no sabem quantes escoles han pres aquesta mesura, però ens consta que n'hi ha força. Algunes ja ho han comunicat a Educació i d'altres ja ho han dit a les famílies”, va assegurar ahir la portaveu del sindicat USTEC, Rosa Cañadell. “Nosaltres no hi donem suport perquè entenem que aquesta mesura perjudica principalment els nens, però entenem que és una conseqüència de la nefasta política del departament que dirigeix Ernest Maragall”, va mantenir.

Els professors haurien adoptat aquesta mesura per pressionar el govern i fer-li entendre que part de les hores del mes de juny que deixen de fer durant la jornada intensiva “les compensen durant el curs amb excursions i colònies”, que no són obligatòries i per les quals cobren un “complement mínim”.

Segons l'agència ACN, l'Associació Catalana d'Empreses de Lleure, l'Educació i la Cultura (ACELLEC), que agrupa diverses empreses del sector del lleure, ja ha vist cancel·lades el 35% de les sortides i colònies contractades per a l'any que ve.

El departament d'Educació ja ha titllat de totalment “intolerable” que els mestres facin servir les excursions escolars “com a mesura de pressió” per aconseguir les seves reivindicacions.

LES XIFRES

35
per cent
dels contractes d'excursions i colònies ja s'han anul·lat a una associació d'empreses de lleure.
4
hores
de classe es fan mentre la dura la jornada intensiva del mes de juny. A primària l'horari és de 6 hores.

Educació contractarà 578 mestres nous

El departament d'Educació contractarà per al curs 2010/2011 un total de 578 nous mestres i professors i, a la vegada, passarà a centres educatius 184 docents que ara estan adscrits a Serveis Educatius. D'altra banda, aquest departament va informar ahir que la oferta inicial per a l'any que ve per cursar FP s'ha hagut d'augmentar en 5.000 places.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia