Societat

Els bisbes espanyols demanen que es mantingui el santcrist a les aules per transmetre «valors»

Diuen que prohibir-lo crearà societats «contradictòries»

Els bisbes espanyols expressen així en aquest document la seva posició sobre l'exposició pública dels símbols religiosos davant la pròxima resolució del Tribunal Europeu de Drets Humans, prevista pel 30 de juny. En aquesta resolució, el tribunal europeu ha de pronunciar-se sobre el recurs presentat pel govern italià contra una sentència dictada el novembre passat per Estrasburg que va donar la raó a un particular en la seva denúncia a l'Estat italià per la presència de santcristos en un col·legi públic. Amb vista a la pròxima resolució del Tribunal Europeu de Drets Humans, els bisbes defensen l'exposició pública dels símbols religiosos al·legant que «les societats de tradició cristiana no haurien d'oposar-se a l'exposició pública dels seus símbols religiosos, en particular, en llocs on s'educa els infants», perquè, en cas contrari –adverteixen els bisbes espanyols–, «aquestes societats difícilment podran transmetre a les generacions futures la seva pròpia identitat i els seus valors». «Es convertirien en societats contradictòries que rebutgen l'herència espiritual i cultural de les seves arrels i es tancarien el camí del futur», afegeix el document.

El text, que va ser presentat pel portaveu de la Conferència Episcopal, Juan Antonio Martínez Camino, diu que «posar-se en contra dels símbols dels valors que modelen la història i la cultura d'un poble és deixar aquest poble indefens davant altres fonts culturals no sempre benèfiques».

A més, segons els bisbes, «això cega les fonts bàsiques de l'ètica i del dret que s'han mostrat fecundes en el reconeixement, la promoció i la tutela de la dignitat de la persona». Martínez Camino va precisar que «el buit que suposarà la prohibició de la creu haurà d'omplir-se amb altres símbols», relacionats –va dir– «amb l'ateisme, l'agnosticisme o símbols d'altres tradicions religioses que tenen altres valors».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia