Opinió

la columna

Els joves

De tant en tant surten estudis que indefectiblement asseguren que els nostres joves estudiants, siguin de primària, de secundària o d'universitat, surten molt mal preparats. Ahir, dia que Zapatero aprovava la reforma laboral en consell de ministres i dia en què Espanya, la Roja, s'estrenava al mundial de futbol de Sud-àfrica, en va sortir un i tothom es va esgarrifar. Els nostres estudiants més joves no saben res de res.

No se'n refiïn ni arribin a conclusions equivocades. És una conclusió equivocada pensar que si els joves d'ara estan mal preparats, nosaltres, els seus pares, érem millors. Nosaltres érem pitjors, i si em diuen que no ho érem no s'entenen llavors les crítiques que sempre hem fet a l'ensenyament franquista, que és el que ens va tocar. Els nostres joves estan més preparats que nosaltres, ja en poden estar segurs, i el que fa pena i ràbia és que una gran majoria d'aquests nois i noies que han fet una carrera com Déu mana, i no aquell desori de carreres que vam fer nosaltres, i que saben idiomes, i no com nosaltres, que no sabíem ni l'idioma propi perquè estava prohibit, i que han viatjat més enllà de Perpinyà, que és on arribava la nostra generació, el que fa plorar i fa ràbia, dic i torno a dir, és que una majoria no tinguin feina perquè no n'hi ha. Ens van inculcar que els joves preparats tindrien el futur garantit, i després d'uns anys en què els únics que han tingut futur o si més no present han estat els paletes i els lampistes, amb tot el respecte pels paletes i els lampistes, ara ens trobem que els universitaris no en tenen pel mal cap dels nostres governants.

Zapatero i sindicats passen el dia parlant de formes d'acomiadar la gent, que es veu que és el principal punt d'aquesta reforma electoral aprovada ahir, dia del debut de la roja, d'Espanya. Els sindicats estan disposats a anar a la vaga per això dels acomiadaments. Perdonin: algú, el govern, els sindicats, podria parlar també de contractes? Podrien parlar del millor de cada casa i del país, o sigui dels joves?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.