Més de mil veus criden contra el projecte de reserva de les Formigues

L'alcaldessa de Palamós i la ministra Espinosa, en la diana dels manifestants

«Volem que la protecció d'aquesta reserva marina no sigui en realitat una expropiació encoberta del patrimoni natural, que és d'ús públic, per donar-lo a la indústria pesquera», va dir un portaveu dels manifestants. La concentració va ser convocada per la delegació gironina de la Federació Catalana d'Activitats Subaquàtiques i altres entitats locals, que reclamen la intervenció de la Generalitat en aquest tema, perquè consideren que, tant l'Ajuntament de Palamós com el Ministeri de Medi Ambient, estan prioritzant amb aquest projecte de reserva els interessos de la indústria pesquera en detriment d'altres activitats com ara la pesca de canya i submarina, el busseig, els concursos de fotografia subaquàtica, el fondeig d'embarcacions i les immersions nocturnes: activitats que, segons l'esmentat projecte, quedaran prohibides o reduïdes a punts molt concrets de la reserva Palamós-Illes Formigues.

Els crits contra l'actitud en aquest tema de l'alcaldessa de Palamós, Teresa Ferrès, i per reclamar la dimissió de la ministra de Medi Ambient, Elena Espinosa, es van combinar amb xiulets i percussions durant l'hora aproximada que va durar la marxa al llarg del passeig del Mar, fins a arribar davant del Museu de la Pesca. La sensació dels manifestants és que «no s'està fent una reserva, sinó un reservat», en què «no es té en compte el dret constitucional de les persones a accedir lliurement a la natura». «L'alcaldessa no vol saber res de la gent que no és de Palamós, ni de la gent de Palamós que no pensa com ella», afirmava el portaveu de la marxa, acusant també l'Ajuntament de manca de diàleg i de provocar «divisió i alarma socials». De fet, la setmana passada es va crear també a Palamós una plataforma ciutadana a favor de la reserva marina de les Formigues.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.