La Generalitat desautoritza el president dels FGC i insisteix que el metro de Terrassa funcionarà a finals del 2011

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) de la Generalitat va insistir ahir que el perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), el metro de Terrassa, entrarà en servei a finals del 2011. D'aquesta manera, la conselleria de Joaquim Nadal desautoritzava el calendari que va avançar el president dels FGC, Joan Torres, dimarts en un esmorzar a Terrassa, que posava el juny del 2012 com a termini per a la circulació del primer tren amb passatgers fins a l'estació de Can Roca. Torres va assegurar que a finals del 2011 s'enllestiran tots els túnels. Durant el primer semestre del 2012, està previst que estigui acabada l'arquitectura de les estacions. El pas següent serà la circulació de trens en proves, durant el segon semestre del 2012.

Fonts del DPTOP van aclarir ahir que no hi ha hagut cap retard, i per tant es manté que la nova xarxa de trens a Terrassa entrarà en funcionament a finals del 2011. Si més no, Nadal, durant l'última visita per l'arribada de la segona tuneladora a la rambla d'Ègara, ja va situar dins de l'any vinent l'arribada dels primers trens fins a Can Roca

L'Ajuntament de Terrassa no va entrar a valorar el nou calendari anunciat per Torres, i va assegurar que no té cap comunicació de la Generalitat que suposi un canvi respecte a les previsions que posaven el 2011 com a posada en marxa del metro a la ciutat.

La pregunta de CiU

El diputat terrassenc i portaveu del grup municipal de CiU, Josep Rull, va indicar que és «una relliscada» de la Generalitat. Rull hi va afegir que si el president dels FGC diu la veritat «hi ha un problema greu d'utilització partidista de la informació». Per això el diputat nacionalista presentarà una pregunta per esclarir quins són els terminis de la prolongació dels FGC amb què treballa el govern català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.