El PSC lloa el pressupost de la Generalitat per a Girona i el PP el critica

El PSC gironí va defensar ahir la proposta de pressupost de la Generalitat per al 2010, que la diputada Pia Bosch va definir com «el millor possible en un context com l'actual, perquè protegeix inversions i sectors estratègics». Tant la diputada com el diputat José Antonio Donaire van recalcar que la baixada en els ingressos per la crisi ha obligat el govern a rebaixar les inversions respecte a les xifres del 2009, i també a recórrer al dèficit. Donaire va destacar les principals inversions per comarques, que va definir com a «pluja fina»: «La inversió està esmicolada per tot el territori, posant especial èmfasi en activitats productives, com el Logis Empordà, i també en departaments socials, com Salut i Educació.» D'altra banda, Bosch va destacar que el govern ha augmentat partides no territorials però que beneficiaran també la demarcació, com ara la llei de dependència, R+D i el foment de l'ocupació.

El PP critica les xifres

El diputat del PP gironí Josep Enric Millo va criticar ahir les xifres presentades pel govern, ja que afirma que discriminen la demarcació i en frenen el desenvolupament: «La reducció d'un 39% de la inversió a les comarques de Girona demostra poca sensibilitat, i redueixen la inversió per càpita en un 31%, de 505 euros per habitant a una mitjana de 332.» Millo creu que això no ajudarà a sortir de la crisi econòmica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.