L'oposició de Cabrils s'uneix per forçar un ple extraordinari en què es demani transparència al consistori

Els grups municipals de CiU i VIC van sol·licitar ahir al consistori la realització d'un ple extraordinari per debatre la prohibició de l'accés al registre municipal als grups de l'oposició. És la segona vegada aquest any que aquests dos grups de l'oposició forcen un ple extraordinari, el primer va ser sobre l'afer de la secretaria municipal. Ara l'alcalde disposa de 15 dies per fixar una data per la celebració de la sessió. En cas de no fer-ho, el portaveu del VIC, Alfred Serrano, ja va anunciar ahir: «S'emprendran les mesures que es creguin oportunes per defensar els nostres drets.»

El motiu d'aquesta actuació rau en la negativa del govern a deixar veure el registre als grups de l'oposició, tal com passava fins al mes de març passat, però l'origen de la polèmica va més enllà, fins al 2004, quan el VIC va demanar a la Sindicatura de Comptes que actués per investigar unes presumptes irregularitats. «No ens permeten accedir al registre per no veure com avancen les actuacions de la Sindicatura», va comentar ahir Serrano. Serrano va ser qui el 2004 va denunciar aquestes irregularitats que farien referència a col·laboradors del consistori que fan feines municipals sense tenir contracte o a pagaments a proveïdors que no estan acompanyades per la corresponent factura. En canvi, CiU, que el 2004 estava al govern, no havia denunciat fins ara aquesta qüestió. L'alcalde del municipi, Joaquim Colomer (PSC), va explicar ahir al vespre que no tenia coneixement de la sol·licitud de l'oposició, però que analitzaria els seus fonaments legals i, en cas que la petició estigui ben argumentada, convocaria la sessió plenària. Tot i això, va apuntar que el canvi de política respecte a l'accés al registre municipal va ser conseqüència de l'aprovació del reglament orgànic municipal (ROM). Cal recordar que per forçar un ple des de l'oposició és necessari, com a mínim el suport d'una quarta part dels regidors del ple, quatre en el cas de Cabrils. Tant el VIC com CiU, amb dos representants cadascun, no podrien haver-ho fet per separat. L'únic membre de l'oposició que no participa en aquesta sol·licitud és el regidor del PP, Juan Miguel Gallego.

LA FRASE

ALFRED SERRANO
portaveu del vic
«L'alcalde de Cabrils parla molt sovint de democràcia, però amb els grups de l'oposició no la practica»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.