Salou privilegiarà el 2010 les millores a llevant tot i retallar un altre cop el pressupost d'inversions

L'Ajuntament incrementarà un 54% la partida destinada a l'àrea de Turisme

Salou tindrà l'any vinent un pressupost de 45.364.164,29 euros, una xifra uns 200.000 euros més baixa que la d'enguany. El capítol d'inversions baixarà uns dos milions, mentre que la despesa ordinària augmenta en pràcticament la mateixa proporció i se situa en els 40 milions. El govern local, però, va defensar ahir que s'ha fet un esforç de «contenció» i va insistir que les xifres del pressupost d'aquest any (que va impulsar el govern anterior a la moció de censura) estaven «maquillades». Amb el mateix argument, l'executiu local va destacar la retallada en el capítol de personal, que ascendirà a un total de 16,7 milions, una xifra que, de fet, és superior a la pressupostada per al 2009. Des de l'executiu, però, es defensa que, després de diferents modificacions, la despesa real en personal ha estat de 17,3 milions, raó per la qual el 2010 hi haurà un estalvi de 600.000 euros.

Inversió a Cap Salou

Una de les àrees que més cuidarà el pressupost per a l'any vinent serà la de Turisme, que augmenta en un 54% la dotació (passa de 840.000 euros a 1.300.000) i que potenciarà així la promoció.

En l'apartat d'inversions, en què també cal sumar l'aportació al marge del pressupost del fons estatal (2,2 milions), el govern engegarà diversos projectes a les urbanitzacions de llevant, com la millora de l'accés a Cap Salou o la creació d'un centre cívic a Mas de l'Escarré per donar servei a Xalets i Mirador de Salou. Al centre del municipi, s'impulsaran obres de remodelació urbanística al nucli antic, la finalització del carril bici al llarg de tot el passeig marítim i la millora de punts d'atracció turística com la font lluminosa o la Masia Catalana.

«Ens falten quatre milions per quadrar el 2009»

Els efectes de la crisi en el sector de la construcció encara es deixen notar a les xifres del consistori salouenc, que baixa la previsió d'ingressos a través de l'impost de construccions (passarà d'un milió a 600.000 euros), però sí que manté els ingressos per plusvàlues, que es tornaran a situar en 900.000 euros. Segons va explicar el regidor d'Hisenda, Jesús Barragán, els ingressos per aquest darrer impost sí que estan complint les previsions inicials, però a moltes altres partides el consistori s'està quedant lluny d'assolir els objectius. «Segons les xifres del mes de novembre, ens faltaven quatre milions d'euros en ingressos per poder quadrar els comptes», va assegurar el regidor, tot i que no va entrar a valorar si això significarà un tancament en negatiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.