La Generalitat preveu ajudes per a quatre de les tretze urbanitzacions presentades en el pla de millora

Els municipis beneficiats són Tordera, Dosrius, Sant Cebrià i Sant Iscle

Les urbanitzacions de Can Domènec, a Tordera; Can Canyamars, a Dosrius; Castellar d'Índies, a Sant Cebrià de Vallalta, i Font Montnegre, a Sant Iscle de Vallalta han superat amb èxit els criteris exigits en el primer pla d'ajudes específiques de la Generalitat a les urbanitzacions. Concretament, les quantitats obtingudes oscil·len entre els 275.000 euros i els 300.000 –la màxima concedida– i s'hauran de destinar a la redacció dels plans d'adequació que possibilitin que aquests nuclis de població es dotin de les estructures i els serveis necessaris. El programa d'adequació ha d'establir les determinacions necessàries de caràcter jurídic, tècnic, econòmic i financer per completar el desenvolupament urbanístic de la urbanització, d'acord amb el planejament vigent o amb el que es redacti i aprovi. Segons van confirmar ahir fonts del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, els criteris que s'han aplicat a l'hora de prioritzar unes urbanitzacions per sobre de les altres són molt diversos i inclouen tant el percentatge d'habitatges existents al nucli en comparació del nombre d'habitatges del municipi del qual depèn com el risc d'incendis i d'inundabilitat; també s'han tingut en compte aquells projectes d'adequació que prevegin la delimitació i fins i tot la reducció dels terrenys urbanitzables, per evitar una dispersió futura dels habitatges. En qualsevol cas, la Generalitat manté que, a banda d'aquestes partides directes als ajuntaments, també s'obriran altres vies d'ajuts, tant als consistoris, a través de préstecs tous per ajudar els municipis a executar les obres d'urbanització, com a persones grans propietàries de les parcel·les i amb dificultats per assumir les despeses d'adequació. Aquests ajuts seran assumits per l'Institut Català del Sòl i pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

Sense subvenció

Els municipis de Calella i Pineda de Mar que van presentar conjuntament la urbanització de Can Carreras al pla d'ajuts de la Generalitat hauran d'esperar. La iniciativa desencallava una situació històrica d'abandó de la urbanització a cavall dels dos municipis que els actuals governs locals s'havien compromès a resoldre. Tot i això, els alcaldes dels dos municipis es van comprometre amb els parcel·listes a treballar en la millora de la urbanització, fos amb l'ajuda de l'administració catalana o sense.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.