La Generalitat instal·larà plaques fotovoltaiques a 74 centres educatius de la demarcació de Barcelona

Les cobertes de 74 centres educatius de la demarcació de Barcelona tindran plaques fotovoltaiques, una mesura que permetrà, d'una banda, l'aprofitament de les teulades per a la generació de l'energia i, d'una altra, l'acostament de les energies renovables als alumnes. El responsable d'aquesta mesura és ICF Equipaments, SA, la filial de l'Institut Català de Finances que es dedica a la promoció, construcció i manteniment d'equipaments d'ús públic. La instal·lació la farà l'empresa AV Soltaica, del grup Aplir. El projecte forma part d'una iniciativa més àmplia que preveu la instal·lació de plaques solars a 108 centres escolars d'arreu de Catalunya.

En conjunt, el projecte suposarà la instal·lació de 14.400 metres quadrats de plaques i una potència d'1,8 MWp, que generarà uns 3,6 GWh anuals. Això és l'equivalent al consum elèctric de 1.200 famílies, cosa que estalviarà l'emissió a l'atmosfera de 1.250 tones de CO2 cada any. AV Soltaica es farà càrrec dels arrendaments de les cobertes per un període d'entre 20 i 25 anys a canvi d'un cànon i de posar en pràctica un projecte educatiu per acostar l'aprofitament de l'energia solar als alumnes i als professors. Per això es crearan aules ambientals amb panells informatius que permetran que els alumnes segueixin la quantitat d'energia que generen les plaques i l'estalvi que suposen en emissió de CO2. A més, s'editarà material educatiu relacionat amb l'energia fotovoltaica.

El projecte tindrà una inversió de 10 milions d'euros. La Generalitat defensa que l'àmbit de les energies renovables és un sector emergent que ha de ser un dels tractors de la recuperació econòmica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.