El fiscal presenta una querella contra l'exalcalde d'Aiguaviva Ramon Martínez pel «forat» detectat el 2006

La fiscalia de Girona ha presentat una querella al jutjat d'instrucció número 3 de Girona contra l'exalcalde d'Aiguaviva, Ramon Martínez, per un presumpte delicte de malversació de cabals públics per un import de 47.000 euros, més 15.000 euros d'interessos, segons va informar ahir Catalunya Ràdio. Fonts de la fiscalia van indicar que aquesta ha actuat arran d'una denúncia presentada contra Martínez pel cas de les irregularitats detectades l'any 2006 en la gestió administrativa de l'Ajuntament. A finals del 2006, l'equip de govern, encapçalat llavors per Secundí López-Pousa va detectar un desfasament de pagaments originat entre el 1999 i el 2002, època en què Martínez era alcalde. L'estudi econòmic encarregat per López-Pousa va detectar un «forat» de 54.000 euros, i en va informar la Sindicatura de Comptes de la Generalitat, que ho va comunicar al Tribunal de Comptes de Madrid.

Martínez va explicar ahir que ha estat citat a declarar al Tribunal de Comptes el mes vinent i que no ha rebut cap notificació de la fiscalia de Girona. Per la seva banda, l'actual alcalde, Quim Mateu, no va voler fer declaracions sobre el cas, considerant que és la justícia qui ha de prendre una determinació, tot i que va expressar la seva voluntat que el cas es resolgui al més aviat possible.

Els fets es van desencadenar quan López-Pousa va accedir a l'alcaldia l'agost del 2004, i va trobar-se que l'Ajuntament no tenia diners ni per pagar el personal, tot i que va ser una situació puntual. Arran d'això, va encarregar l'estudi econòmic.

EL PERSONATGE

RAMON MARTÍNEZ
EXALCALDE d'aiguaviva
Va ser alcalde del 1991 al 2003. El 2006, el govern encapçalat per Secundí López-Pousa va detectar un «forat» de 54.000 euros
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.