Blanes destina 180.000 euros del FEIL a salvar la televisió local i adaptar-la a la TDT

L'actuació més important es farà al torrent de Can Cateura

TV Blanes és l'única cadena que es pot continuar veient al municipi en analògic, després que Ajuntament i Generalitat hagin acordat una pròrroga fins al 9 d'abril. El govern va voler esvair ahir dubtes sobre les seves intencions pel que fa al futur de TV Blanes i va aprovar una partida de 180.000 euros del fons estatal d'inversió local per adaptar-la a la TDT. Ahir mateix la plataforma Salvem TV Blanes havia lliurat unes 3.700 signatures de ciutadans demanant-ne la continuïtat, i desenes de persones es van tornar a concentrar abans del ple.

L'actuació més important del fons d'inversió local, però, és el projecte de recuperació i rehabilitació de la senda fluvial del torrent de Can Cateura i la seva integració en el nucli urbà. S'hi destinen 1.015.375,86 euros dels 3.380.509 totals del pla, i comprendrà la canalització del torrent de Can Cateura i la recuperació del camí que en segueix el curs. També permetrà la connexió dels barris dels dos costats del torrent.

Una altra actuació important serà la conversió de l'antiga sala de plens en una sala d'ús cultural. En una actuació valorada en 291.341,41 euros, s'eliminarà el fals sostre i s'habilitarà perquè pugui acollir actes com exposicions, reunions i casaments.

També es destinaran, entre altres coses, 201.614,99 euros a condicionar i millorar els accessos als centres educatius IES Serrallarga i escola Ventijol, i aproximadament uns 300.000 en millores al CEIP Napoleó Soliva, al CEIP Joaquim Ruyra i al CEIP Quatre Vents.

Moció de la neteja

En el ple d'ahir a la nit es va aprovar una moció d'urgència que en teoria ha de solucionar el problema existent entre els treballadors de la neteja i recollida d'escombraries i l'Ajuntament i allunyar l'amenaça de vaga que els treballadors decidiran avui si fan o no a partir del 8 de febrer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.