L'alcalde de Cambrils anuncia que es tornarà a presentar a les municipals

L'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, es presentarà a la reelecció com a batlle el 2011 si el ratifiquen en les primàries del seu partit (PSC). Així ho va anunciar en el torn de preguntes de la conferència sobre l'estat de la ciutat que organitza el Col·legi de Periodistes. Benaiges confirmava aquesta intenció per primera vegada després de fer un repàs dels equipaments i infraestructures més importants que Cambrils té pendents d'executar, de donar compte del funcionament de la nova administració electrònica, de demanar diàleg entre Tarragona i Reus, i de situar Cambrils com a referent en serveis.

Benaiges va destacar projectes com ara la reconversió de l'últim tram pendent del passeig marítim i la importància del nou traçat ferroviari, tot i que va admetre que alguns dels projectes «tenen dificultats». És el cas del polígon de les Comes i de Belianes, que no es podien desenvolupar a causa d'una petició de la direcció general de Carreteres no prevista en el pla inicial: el desdoblament de la carretera de Montbrió. Benaiges va anunciar que havien aconseguit desbloquejar aquest tema recentment, cedint anticipadament els terrenys de l'entorn de la carretera per si es vol desdoblar més endavant. També hi ha retards en la construcció dels més de cent habitatges dotacionals de Mas Clariana; ara l'Incasol haurà de refer el projecte responent a les dificultats econòmiques que viu. Precisament la recessió econòmica va ser el marc general de la conferència. Benaiges va advertir als ciutadans que han de ser conscients de la davallada d'ingressos de l'Ajuntament i els va demanar la solidaritat necessària perquè cal donar cobertura als serveis socials.

L'alcalde cambrilenc es va mostrar especialment satisfet de la creació de la carpeta ciutadana, a través de la qual es poden portar a terme tràmits administratius des de casa, i va anunciar un pas més enllà: la pròxima instal·lació de caixers automàtics en dependències municipals per accedir als tràmits i pagar-hi els tributs.

També es va pronunciar pel que fa a la disputa de la capitalitat de la futura vegueria de Tarragona: «Menys manifestos i manifestacions, i més diàleg», va sentenciar, i va demanar el consens necessari que temps enrere havia permès desbloquejar el Consorci del Camp o el pla territorial. No obstant això, i en vista de la petició de més concreció que li va fer Col·legi de Periodistes sobre quina considera que hauria de ser la capital de la vegueria (Tarragona o Reus), Benaiges va afirmar que «des del punt de vista històric, la capital és Tarragona» però, en canvi va dir: «La capital del Baix Camp i la nostra referència des del punt de vista dels serveis és Reus.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.