Vilafranca recupera la taula de partits per desencallar el pressupost local

Els partits es van comprometre ahir a la nit a consensuar aspectes socials del pressupost

El portaveu del principal grup de l'oposició, el socialista Francisco Romero, assegurava que la voluntat del seu grup a l'hora de participar en aquesta mesa era poder arribar a acords que permetin tirar endavant el pressupost del 2010 i no descartava la possibilitat de tancar un pressupost de consens si el govern local donava prioritat als projectes que ells consideren imprescindibles en l'actual conjuntura política i social de la ciutat. Ho explicava abans de reunir-se en la taula de partits convocada ahir a la tarda, convençut que la trobada de la junta de portaveus que el govern local (CiU) havia convocat després de la petició del PSC podria posar els fonaments del pressupost municipal i aplicar de manera urgent les mesures de xoc proposades pels socialistes en el darrer ple extraordinari. El resultat no va ser l'esperat però tampoc no va tancar les portes a l'acord. Els sis partits van consensuar durant la trobada prioritzar mesures de xoc per pal·liar els efectes de la crisi i es va acordar una reunió tècnica divendres que ve per parlar de serveis socials, treball i habitatge, els pilars sobre els quals es vertebrarà el nou pressupost.

El portaveu de la CUP, Xavier Navarro, va explicar ahir, després de tres hores llargues de discussió, que la pròxima reunió servirà per avaluar el cost real de les propostes que es van plantejar en el ple i va dir que el resultat del debat d'ahir faria replantejar l'estratègia del grup, ja que tenia previst una reunió dimarts per parlar de l'oficina municipal de treball però que preferia ajornar-la en veure la voluntat de reiniciar la taula unitària de debat del pressupost. El cap del PSC, Francisco Romero, es manifestava en acabar la reunió satisfet que la trobada d'ahir donés un impuls per actuar en els punts que el partit havia prioritzat per fer front a la crisi però es mostrava caut en valorar el resultat que podria tenir. «A més de la reunió que hi haurà divendres que ve per parlar de serveis socials i treball, hi ha sobre la taula un altre debat que es farà posteriorment, que és el de les inversions», explicava. El cap del grup socialista explicava ahir que el debat serà intens perquè el govern local té la intenció d'incloure en el pressupost un pla de gestió econòmica que marcaria les inversions fins al 2013 i el PSC no ho acaba de veure clar perquè considera que en temps de crisi cal prioritzar altres aspectes.

D'altra banda, aquesta setmana els grups municipals de l'Ajuntament vilafranquí han acordat convocar per dimarts de la setmana que ve la primera reunió de la mesa local contra la crisi que es va aprovar de manera unànime en el darrer ple extraordinari. La mesa local tindrà com a objectiu debatre amb la presència de polítics, patronals i entitats socials, les mesures per reduir els efectes de la crisi econòmica al municipi.

Critiquen que es generin expectatives

L'equip de govern ha criticat aquesta setmana les declaracions que va fer el cap del PSC, Francisco Romero, en assegurar que «és inexplicable que l'Ajuntament de Vilafranca hagi acabat l'any 2009 amb superàvit positiu després d'aplicar un romanent de més de 4 milions d'euros en un moment de crisi econòmica». El regidor d'Hisenda i portaveu del govern, Aureli Ruiz, ha desmentit a través d'una nota aquestes informacions aclarint que els comptes de l'any 2009 encara no estan tancats. Aquesta informació va ser facilitada pels tècnics de l'Ajuntament i pel mateix govern als representants del grup del PSC i, per tant, són coneixedors, diu a la nota, que «qualsevol afirmació que facin sobre aquest tema no està sustentada per cap argument real». L'actuació del govern, segons la nota, està encaminada a aconseguir un superàvit, que a hores d'ara no es preveu que sigui tan elevat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.