El grup a l'oposició Amics presentarà una moció de censura contra el govern de Sant Feliu de Guíxols

El grup independent Amics, integrat per un únic regidor a l'Ajuntament, Pere Luque, presentarà una moció de censura contra el govern de Sant Feliu de Guíxols. Luque farà efectiva la seva proposta quan l'acta de regidor del portaveu de Tots per Sant Feliu (TSF), Joaquim Valls, sigui ocupada per un altre membre del partit. Valls va dimitir dimecres passat, alhora que anunciava la sortida de TSF del quadripartit perquè els seus exsocis de govern havien pres «decisions unilaterals i sense consens». Quan tots els 21 regidors del PSC, TSF, CiU, Esquerra, ICV i Amics tornin a seure en un ple, llavors Luque presentarà la moció de censura.

El regidor a l'oposició assegura que encapçalarà la moció i proposarà ser el pròxim alcalde de Sant Feliu. Així mateix, Luque avança que es presenta sol i que no ha negociat amb ningú. El seu objectiu és obrir la possibilitat d'un nou govern, lluny de «la casa de barrets que hi ha actualment». L'empresari ganxó assegura que «està cansat de falsedats» i que vol «treure la careta i els colors de tots perquè s'enriuen del poble».

El govern, en minoria

El grup municipal de Tots per Sant Feliu (TSF) va anunciar aquesta setmana que abandona el govern de Sant Feliu de Guíxols. Les discrepàncies sorgides en les negociacions del pressupost i, sobretot, per la creació d'un nou cap de la brigada han estat uns esculls insalvables que han desencadenat aquesta crisi de govern. A més, el grup independent culpa els seus exsocis d'incomplir els acords del pacte de govern. TSF passa ara a l'oposició deixant el PSC, Esquerra i ICV en minoria comandant l'Ajuntament. TSF afirma que van decidir marxar del quadripartit perquè han viscut tres anys «d'infidelitat política» i perquè els partits «han confós la lleialtat amb la submissió». CiU, a l'oposició, ja ha obert la porta a iniciar un procés de negociació, tot i que evita parlar de tirar endavant una moció de censura, ja que diu que tot és molt recent i que encara no s'ha parlat amb cap partit polític. De moment, TSF també ha evitat de parlar de moció de censura, i fins i tot afirmen que donaran suport al govern tripartit en els «projectes de ciutat».

EL PERSONATGE

PERE LUQUE
regidor d'amics
«Els vull treure la careta a tots perquè s'enriuen del poble i perquè això és una casa de barrets»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.