Una sentència obliga Cunit a adjudicar el servei de bus a una altra empresa

Una sentència de la sala del contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat nul·la l'adjudicació del servei d'autobús municipal i escolar, que l'any 2006 va fer l'Ajuntament de Cunit a l'empresa Transports Ciutat Comtal, SL. El jutge estableix, a més, que qui a partir d'ara ha d'assumir el servei és l'empresa Plana, que fa quatre anys va ser rebutjada al concurs perquè, segons es va al·legar, havia incomplert les bases. Plana, però, va recórrer la decisió i la sentència, que és ferma i per tant no es pot recórrer, fixa ara que aquesta exclusió «no és ajustada a dret» i estableix que el servei ha de recaure a les mans de Plana, ja que és la que va aconseguir una més bona valoració (88,8 punts respecte dels 52 que va obtenir Transports Ciutat Comtal). El magistrat, no obstant això, no ordena cap tipus d'indemnització per a la nova adjudicatària.

ICV vol explicacions

El grup municipal d'ICV, que ha fet pública la sentència, ha anunciat que demanarà explicacions a l'actual alcaldessa, Judith Alberich, del per què es va fer aquesta adjudicació de forma «irregular», i li reclamarà que concreti quin és el cost econòmic que ha tingut per al consistori, perquè l'empresa que ha gestionat el servei des del 2006 ho ha fet a canvi d'un preu més elevat. Fonts municipals van afirmar ahir que el govern està estudiant encara la sentència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.