El 32% de la inversió del fons estatal per a l'ocupació local es destinarà a projectes de construcció

El fons estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat local (FEOSL) invertirà 796,1 milions en els 4.018 projectes aprovats, xifra que suposarà crear un total de 20.578 llocs de treball, segons va explicar el delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel, que ahir al matí va presidir la comissió informativa del FEOSL. Dels principals projectes aprovats, el 23,3% són per a construcció, adequació o millora de centres socials, sanitaris, culturals o esportius i absorbeixen el 31,7% de la inversió. Aquesta comissió està integrada per la patronal Pimec, Foment, CCOO, UGT, l'Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i els subdelegats del govern a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

Les actuacions principals presentades al FEOSL 2010, a més de les obres de construcció per a equipaments, són per a estalvi i eficiència energètica, que s'enduen el 18,8% dels projectes i el 14,6% dels recursos d'inversió, i les actuacions en tecnologies de la informació i comunicació, amb el 13,41% del projectes i el 5,47% dels recursos. Altres projectes estan emmarcats en l'àmbit en la millora de la xarxa viària i la recuperació d'espais urbans, que ocupen el 8,8% dels projectes i l'1,95% dels recursos; projectes d'eficiència i recursos hídrics, amb el 7,68% dels projectes i el 8,22% del pressupost d'inversió, i projectes de foment de capital humà que suposen el 7,43% dels projectes i el 9,3% dels recursos. Altres projectes estan destinats a millores sostenibles de l'entorn urbà, seguretat vial i transport ecològic, i representen el 5,29% dels projectes i el 6,84% dels recursos, o l'eliminació de barreres arquitectòniques, amb el 3,9% dels projectes i el 2,75% del total del pressupost.

EL PROTAGONISTA

JOAN RANGEL
DELEGAT DEL GOVERN DE L'ESTAT A CATALUNYA
Va explicar els detalls del fons estatal per a l'ocupació local
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.