La Diputació permet als municipis gironins desviar 2,55 milions d'inversions per pagar despeses

Molts ajuntaments tenen problemes per pagar el personal i el manteniment

La Diputació Girona va aprovar la majoria de les convocatòries d'ajuts per al 2010, tot condicionat per la crisi. En total sumen 17,38 milions d'euros: 15,2 milions els va aprovar el ple i 2,1, la junta de govern. Per facilitar la feina als ajuntaments, totes les convocatòries de subvencions han estat aprovades en el mateix ple i s'han homogeneïtzat els terminis: el 30 d'abril per a la presentació de sol·licituds i el 30 de novembre per a la justificació; a l'estiu ja tindran la resolució. Com a mesura excepcional per la crisi, aquest any s'ha augmentat de 8,2 a 8,5 milions el Fons de Subvencions, de manera que els 300.000 extraordinaris es distribuiran als ajuntaments amb mínim garantit de 18.000 euros, amb la qual aportació creixeran fins a 19.800 euros; això beneficia 167 dels 221 municipis gironins. També es va aprovar la modificació de les bases reguladores del Fons de Subvencions, que permetrà als ajuntaments destinar el 30% dels diners del fons a despeses corrents. No obstant això, no s'acceptarà que cap ajuntament petit presenti sol·licituds per pagar despeses de cultura o de festa major.

Un ple de 62 minuts
El ple d'ahir havia de començar a les dotze del migdia. Va començar, com sempre, amb cinc minuts de retard i va durar 62 minuts. Això és, deu vegades més que la durada del ple ordinari del mes de gener. El debat de la moció de l'N-II es va allargar un quart perquè, tot i que va ser consensuada, tots els grups –CiU, PSC i ERC– van voler intervenir-hi per justificar el seu vot.

El Congrés també vota per l'N-II

Oriol Mas

El ple de la Diputació va aprovar ahir per unanimitat una moció, impulsada pel grup de CiU, per menar la pressa a l'Estat perquè es comprometi a haver desdoblat totalment la carretera abans de l'any 2015 i reprengui les obres ben aviat. Hores després, el Congrés va aprovar una altra moció de CiU, amb els vots a favor del PSOE i ERC entre d'altres, perquè la reducció pressupostària del Ministeri de Foment no afecti projectes importants. S'hi cita específicament el cas dels trams en obres aturats de l'N-II a les comarques gironines, on es remarca que s'hi ha de prestar «una especial atenció». El diputat de CiU Pere Macias, que va defensar la moció, ha explicat que s'hi ha inclòs aquest punt pel risc que quedés aturat, de manera que ara hi ha arguments perquè no retallin per aquí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.