Barcelona recupera l'estació de les Planes com a oficina de Collserola

L'Ajuntament inicia a l'abril les obres del nou casal de Can Rectoret després que l'antic es cremés

L'any 2000 el districte va obrir en uns baixos del Centre Cívic L'Elèctric l'oficina de Collserola, que els veïns de Vallvidrera, Tibidabo, el Rectoret, les Planes o Font del Mont podien usar per fer alguns tràmits, no tots, a causa dels problemes d'espai que tenien. L'associació de veïns de Can Rectoret havia reclamat insistentment una dignificació de l'espai i l'ampliació de serveis, ja que molts veïns veuen en aquestes dependències la manera d'evitar un trasllat i caminades en una orografia que el mateix Ajuntament qualifica de difícil. El consistori va convocar ahir els veïns per presentar l'edifici i l'espai de les oficines, que dupliquen l'espai que hi havia.

L'espai, segons va explicar la regidora de districte, Sara Jaurrieta, permetrà ubicar permanentment la Comissionada de Collserola, una de les noves figures del mandat, l'agent de barri i l'equip de serveis socials, i evitar el desplaçament a la seu del districte a més de 4.300 persones. Ahir Jaurrieta es va mostrar satisfeta del trasllat no només per l'ampliació d'espai i serveis que permetrà, sinó també per l'acord amb Ferrocarrils de la Generalitat. De fet, el trasllat de l'oficina –queda just al davant de l'actual– s'ha pogut fer després que l'ens ferroviari signés un conveni per cedir la planta superior de l'estació de tren a l'Ajuntament. L'edifici, que està catalogat, és d'estil modernista i es va construir el 1912, tenia la planta superior –on dècades abans hi vivia el ferroviari– totalment buida. L'Ajuntament s'ha gastat 135.000 euros per rehabilitar-lo. Malgrat l'animació infantil que es va preparar per a aquest acte d'inauguració, l'assistència de públic va ser escassa.

El Casal s'aixecarà de nou

A.M.

L'Ajuntament de Barcelona tornarà a aixecar, a partir de l'abril, el Casal pel barri i la seu de l'associació de veïns de Can Rectoret, just al mateix lloc on es va incendiar l'anterior, el 23 de desembre del 2008, a causa d'una bretolada, quan encara no s'havia inaugurat. Jaurrieta va explicar que el Casal, al carrer Saturn, es construirà «amb material més ignífug, amb pedra, perquè no torni a passar el mateix i sigui més segur de nits». Jaurrieta va explicar que confia que es pugui obrir l'equipament aquest mateix any i va insinuar que la construcció dels pisos de protecció oficial i la llar d'infants municipals de Vallvidrera, la primera que tindrà el barri –dos dels altres equipaments previstos per aquest any– també es podrà consultar a l'oficina que ahir es va obrir. El president de l'associació de veïns del Rectoret, Josep Lluís Lorente, celebrava ahir l'obertura l'edifici però es mostrava més interessat a veure el nou Casal, que s'exposava en uns plànols al centre cívic durant la festa infantil. Mentre no s'obri el casal nou, utilitzaran els espai de l'oficina antiga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.