L'Ajuntament de Mataró suspèn amb un decret l'obertura del macroprostíbul

Durant un any no es donarà cap llicència per obrir un bordell

En el decret s'assenyala la suspensió de les llicències ambientals i municipals d'activitats vinculades a l'exercici de la prostitució en locals de pública concurrència. També se suspèn l'atorgament de les llicències d'obres i d'edificació relacionades amb la realització d'aquest tipus d'activitat. El període de suspensió és d'un any, tot i que es podria prorrogar a dos anys, i afecta qualsevol local que es vulgui obrir en tot el terme municipal. En el decret s'explica que l'objectiu de la suspensió és «poder estudiar l'elaboració d'un pla especial urbanístic que reguli l'activitat anteriorment descrita». Això no amaga que la voluntat del consistori és aturar la construcció d'un bordell de 50 habitacions al número 27 de la via Sergia, i impedir l'obertura d'un segon local, amb 30 llits, al número 60 del carrer Josep Calvet.

L'Ajuntament tenia previst revelar avui l'estratègia que seguirà per intentar evitar l'obertura dels dos bordells. Amb la publicació del decret d'alcaldia al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) queda clar que el camí a seguir passa per posar pals a les rodes al projecte de l'empresari Josep Maria Colomer, que va demanar autorització per obrir els dos bordells a través de dues empreses: José Maria Colomer Ribot, SL i Resseguidora 33, SL.

El bordell més gran ja té concedida la llicència municipal d'activitat i té demanada la llicència d'obra. Ha superat el període d'exposició pública sense al·legacions i té informes favorables respecte de la compatibilitat urbanística, de la secció de Salut Pública del consistori i el vistiplau de la Generalitat pel que fa a a les condicions obligatòries. La tramitació del bordell de 30 places està en canvi en una fase inicial de tramitació. L'empresa que el vol explotar ha demanat una llicència d'activitat, que es troba en aquest moment en període d'exposició pública, i té el certificat de compatibilitat urbanística concedit per l'Ajuntament. En canvi, no té la llicència d'obertura ni el permís d'obres.

Una setmana convulsa

La publicació del decret culmina una setmana convulsa en l'àmbit polític local de Mataró. L'anunci de l'obertura dels dos bordells, el cap de setmana passat, va provocar la reacció contrària dels partits de l'oposició i dels veïns. Uns van acusar el govern municipal de secretisme, i van expressar el temor que la capital del Maresme es convertís en «un parc temàtic del sexe i la prostitució». Altres van augurar problemes de convivència i van considerar que la prostitució no és una activitat desitjable. Pel que fa als partits, les crítiques van provenir de CiU, la CUP i el PP. El portaveu dels populars, Paulí Mojedano, va lamentar que «per dinamitzar econòmicament la ciutat s'aposti per instal·lar aquest tipus de serveis». Però la sorpresa va venir del número dos del partit, Juan Carlos Ferrando, que va fer gestions per a un client de la seva gestoria que volia obrir un prostíbul. Ferrando va dimitir divendres passat. El govern (PSC, ICV-EUiA i ERC), es declarava mentrestant «atrapat», perquè la prostitució és una activitat legal, i els ajuntaments fan d'intermediaris perquè és la Generalitat qui la regula. Ara, la sortida que queda a l'empresari és denunciar l'Ajuntament al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.