Les benzineres no volen el tramvia per la Diagonal perquè els resta negoci

El gremi culpa la crisi i l'Ajuntament del descens del 20% de vendes l'últim any

A la unió de les línies de tramvies per la Diagonal dins la reforma de l'avinguda, li ha sortit una oposició de caràcter econòmic. L'Associació de Gasolineres de Barcelona, que també inclou les de Tarragona, considera que l'eliminació del trànsit en cotxe privat per la Diagonal, a causa de la unió de les dues línies de tramvia suposarà un fort cop per als seus negocis.

«A Barcelona, cada vegada que l'Ajuntament fa coses és per dificultar el tema de l'automòbil», denuncia Albert Campabadal, president de l'associació de Gasolineres de Barcelona i Tarragona. De fet, Campabadal assenyala que en el darrer any les benzineres de Barcelona ja han tingut un descens del 20% en les vendes. Una davallada que atribueixen a la crisi, però també a les mesures de mobilitat de l'Ajuntament.

A pesar que encara no hi ha cap projecte definit, Campabadal creu que el que tirarà endavant serà l'eliminació absoluta dels cotxes per la Diagonal per afavorir el pas del tramvia. Per això ho veu com una restricció més dins «la guerra contra el cotxe» de l'Ajuntament. A més, creu que «per la quantitat d'espai que es menja el tramvia i el nombre de tramvies que passaran», optar pel tramvia i no per l'autobús «és un mal negoci». També adverteix de les repercussions que tindrà pels carrers del voltant de la Diagonal, que «hauran de perdre aparcament per absorbir el trànsit de l'avinguda», augura.

Per aquest motiu, l'associació de gasolineres considera que «posar un tap a Francesc Macià» farà que més gent deixi el cotxe a casa per anar a Barcelona, i, per tant, menys conductors facin benzina a la ciutat. Per tot plegat, el gremi de benzineres reclama a l'Ajuntament que «reconsideri la idoneïtat de l'ús del tramvia pels carrers de la nostra ciutat», una aposta que veu més pròpia de «temps pretèrits». O si no, proposa al consistori que segueixi l'exemple de Madrid, és a dir, que Barcelona «no faci el tramvia fins que no cobreixin una via per al trànsit de cotxes», precisa Campabadal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.