Sitges crearà 120 llocs de treball amb el fons estatal, de 2,6 milions d'euros

El municipi posarà en marxa un espai per als joves i millorarà el passeig de la Ribera

L'Ajuntament de Sitges disposa de 21 projectes d'inversió ja aprovats per la direcció general de Cooperació Local. També es portaran a terme quatre actuacions de caràcter social, per valor de 300.000 euros. Totes les inversions representen la creació de 120 llocs nous de feina.

La substitució dels ascensors hidràulics existents al pas sota via que uneix el Poble Sec amb el nucli antic per altres d'elèctrics que reduiran el consum energètic és una de les actuacions incloses. Un altre dels projectes serà la recuperació del patrimoni històric i paisatgístic del passeig de la Ribera; les obres permetran retornar el traçat original del passeig, i fer-lo arribar fins al monument dedicat al Greco, i ampliar els espais per als vianants.

El fons estatal també servirà per millorar l'actual camp de rugbi: l'Ajuntament instal·larà al recinte dos mòduls per a vestidors, gespa artificial i un sistema de reg, entre altres millores. Així mateix, es rehabilitarà i adaptarà l'espai municipal al parc del Rocà com a espai adreçat als joves, però també com a casal d'entitats. L'administració local preveu adequar els gimnasos de les escoles Miquel Utrillo i Esteve Barrachina.

D'altra banda, les inversions també preveuen la modernització administrativa dels processos de gestió econòmica, de personal i dels expedients administratius; la signatura electrònica o el portal del ciutadà són alguns dels conceptes que s'introduiran a través d'aquesta millora.

A banda de les obres, l'Ajuntament destinarà 300.000 euros del fons estatal a pagar despesa corrent en l'àmbit dels serveis socials.

LES INVERSIONS

Nous ascensors del pas sota via
Cost: 231.000 euros, Inici d'obres:12 d'abril. Finalització: 11 de juny
Recuperació del passeig de la Ribera
Cost: 474.999 euros. Inici d'obres: maig. Finalització: desembre
Millores al camp de rugbi
Cost: 231.749 euros. Inici d'obres: maig. Finalització: setembre
Modernització administrativa de l'Ajuntament
Cost: dues actuacions de 124.120 i 29.986 euros. El projecte es realitzarà durant l'abril.
Rehabilitació de l'edifici Parc del Rocà
Cost: 231.317. Inici: 1 d'octubre. Finalització: 31 de desembre
Adequació gimnàs Miquel Utrillo
Cost: 36.115 euros. Inici: 1 de juliol. Finalització: 31 d'agost
Arranjaments gimnàs Esteve Barrachina
Cost: 51.115 euros. Inici: 1 de juliol. Finalització: 31 d'agost

Inversions repartides

El repartiment de les inversions a tots els nuclis de població és un dels elements que ha destacat l'alcalde de Sitges a l'hora de referir-se al fons estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat local. Com a exemple d'aquesta distribució territorial cal esmentar la renovació de la xarxa d'enllumenat del pas sota la C-32 a la riera Puda, a les Botigues; la renovació de la xarxa d'enllumenat públic a Garraf II, o la construcció d'un col·lector al carrer d'Antoni Sardà, a Rat Penat. Altres dels projectes seran la construcció d'un carril bici d'accés a la urbanització de Can Girona, i el condicionament de l'estudi Vidal i l'Edifici Miramar per a activitats culturals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.