Un jutge desnona el consistori de Tossa d'un magatzem perquè no pagava el lloguer des de feia mesos

El govern hi treu ferro i diu que igualment volia anar-se'n pel mal estat de la nau

En aquest magatzem, situat a la zona de Can Vergonyós, l'Ajuntament hi guarda material divers, com cadires, taules, andròmines, ornamentació de Nadal, mobles vells, un tractor... Ara, el jutge n'ha ordenat el desnonament perquè l'Ajuntament no paga el lloguer, que és d'uns 1.300 euros mensuals, des de fa molts mesos, en un judici en el qual l'advocat del consistori no es va presentar.

L'equip de govern de CiU, però, hi treu ferro, i assegura que fa temps que està buscant una altra nau d'uns 500 i 600 metres quadrats que estigui en millors condicions, ja que aquesta de Can Vergonyós és «molt poc útil», molts dels vidres de la paret i el sostre estan trencats i quan plou «allò és un desgavell», asseguren. El lloguer d'aquest magatzem es remunta a fa força anys, a l'època de Telm Zaragoza. El govern també afirma que no sabia que «s'haguessin deixat de pagar les mensualitats».

Demanda dels hereus de Can Zügel

Els hereus de la família Zügel han formulat una reclamació administrativa prèvia a l'exercici d'accions judicials a l'Ajuntament de Tossa per tal que aquest restitueixi tota la finca de la casa Zügel i pugui ser heretada pels «únics hereus definitius d'aquesta massa hereditària», que són dos dels fills d'Oskar i Klara Zügel, segona dona del pintor, qui va viure a Tossa. En la reclamació, els hereus al·leguen fins a cinc punts en els quals exposen els seus arguments legals per reivindicar la titularitat de la finca. Un d'aquests arguments és una sentència dictada pel tribunal de Berlín, «l'únic competent per realitzar l'obertura i la interpretació dels testaments de ciutadans alemanys morts a l'estranger».

A Can Zügel, l'anterior govern liderat per Pilar Mundet (PSC) volia fer-hi pisos tutelats, i per això va cedir la finca a la Generalitat perquè els construís. L'actual govern de CiU va paralitzar la construcció dels pisos. Mundet va remarcar ahir que era curiós que ara que el PSC ha presentat un contenciós contra la paralització de la construcció d'aquests pisos es presenti aquesta demanda dels hereus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.