Cabrils externalitza una altra part de la brigada i reactiva la guerra amb CCOO

El sindicat ofereix avui una sessió informativa i anuncia que es tornarà a manifestar en el ple

Al desembre, l'equip de govern de Cabrils aprovava l'externalització de dos membres de la brigada municipal en un ple molt convuls que va acabar celebrant-se a porta tancada. Es tractava del traspàs a l'empresa privada dels funcionaris que s'encarregaven del manteniment l'enllumenat públic, i aleshores els delegats sindicals ja alertaven que la següent secció que seguiria aquests passos seria la de Parcs i Jardins. «Ho estem estudiant, però no hi ha res decidit», explicava l'alcalde, Joaquim Colomer (PSC). Doncs tan sols tres mesos després, la decisió està presa i passarà a aprovació en la pròxima sessió plenària, prevista per dijous a les nou del vespre.

«Volem millorar el servei que es dóna al municipi», explica Colomer, que destaca que «des de l'empresa privada hi ha més facilitat organitzativa i això permet una major garantia que els torns es poden complir», destaca el batlle. Tot i això, el representant sindical de la brigada, Vicente Velaz, de CCOO, sosté que el canvi organitzatiu resta eficiència. «Diuen que nosaltres no treballem més enllà de les tres de la tarda, però el dia de la nevada els funcionaris vam estar-hi tot el dia mentre que els de l'empresa privada van fer les seves hores i van marxar», explica Velaz. I és que des de fa unes setmanes conviuen dues brigades. La privada i la municipal, que pròximament es quedarà sense els sis membres de Parcs i Jardins, entre els quals es troba el mateix Velaz.

Per aquest representant sindical, el veritable motiu de l'externalització és fer fora de l'Ajuntament els representants de CCOO. En les darreres eleccions sindicals, celebrades a principi de mes, CCOO va perdre pes en favor de UGT, que ara té la majoria de la representació dels funcionaris.

El cap de la brigada denuncia la falta de diàleg

El cap de la brigada de Parcs i Jardins, Sebastià Tirado, acusa de falta de diàleg l'actual equip de govern (PSC, ICV-EUiA, ERC i GPC). Ho fa en una carta que ha fet arribar a l'alcalde, Joaquim Colomer, en què expressa la seva «decepció i incomprensió» respecte a la decisió d'externalitzar la brigada. «Prioritza més el seu interès personal que no pas mantenir un equip que funciona», manifesta el màxim responsable de la secció, que, com els seus companys, passarà a formar part de l'empresa privada. La carta també és crítica amb la responsable de Parcs i Jardins, Mercè Fernàndez (ICV-EUiA) de qui diu que «mai ha donat la cara per la seva gent». En l'escrit, que està signat pels sis membres de la secció, es planteja si el procés d'externalització respon a una necessitat del municipi o a una revenja de l'alcalde contra alguns dels treballadors.

No hi haurà més policia en el ple

Amb aquest punt de l'ordre del dia, el ple de dijous es preveu més tens que mai. Sobretot tenint en compte que les dues darreres sessions van acabar amb xivarri. Al desembre, l'alcalde va fer desallotjar tot el públic de la sala abans d'hora, una situació que es va repetir el mes de gener. En les dues ocasions van haver d'intervenir la policia local i els Mossos d'Esquadra, que no van haver de fer servir la força per foragitar els representants de CCOO, que van acudir al ple amb pancartes i xiulets. El sindicat ja ha manifestat la seva intenció de tornar a assistir al ple municipal, mentre que l'executiu local afronta la sessió de dijous amb aparent normalitat. «Si s'ha de tornar a ordenar l'actuació de la policia, doncs es tornarà a fer», deia ahir l'alcalde cabrilenc, que va afegir que no hi haurà més policia en el ple.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.