Mont-roig aprova el pressupost del 2010 amb els vots en contra de l'oposició

El ple de l'Ajuntament de Mont-roig va aprovar ahir el pressupost per l'any 2010 amb els vots favorables dels grups que conformen l'equip de govern (PSC, ERC, PP i ADMC), però amb els vots contraris dels grups de l'oposició (CiU i Vx+).

El pressupost per enguany és de 24 milions d'euros, un 7,02% inferior a l'any passat, una retallada percentual similar a la baixada dels ingressos de l'últim any. Aquesta davallada s'explica bàsicament per la reducció dels ingressos en concepte d'impostos relacionats amb la construcció i les transaccions immobiliàries i que del 2006 a l'actualitat han passat de suposar 3,38 milions d'euros a 603.000 euros.

L'alcalde, Fran Moracho, però, espera poder «tenir capacitat per incrementar els ingressos» mentre no arriba la reforma de la hisenda local i tenint en compte que també van optar per la congelació dels tributs municipals.

Tot i la retallada en les partides d'ingressos, Moracho va detallar ahir en el ple que, si bé contindrien la despesa, seria en els programes «menys necessaris socialment».

Lope Miguel (CiU) i Josep Maria Gairal (Vx+) van retreure al govern que el pressupost que va presentar ahir no fos realista i que així ho adverteix l'informe de l'interventor. Gairal va anar encara més lluny en advertir que «hauríem hagut de fer el pla de sanejament abans de l'elaboració del pressupost».

Pressupost per regidories
Espais Públics: 27,08%
Medi Ambient i Paisatge: 23,23%
Administració General: 11,85%
Educació i Esports: 9,54%
Seguretat Ciutadana i Mobilitat: 9,49%
Cultura, Joventut i Festes: 6,66%
Turisme i Promoció Econòmica: 2,8%
Alcaldia i Òrgans Polítics: 2,79%
Acció Social: 2,32%
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.