L'oposició de Roda de Berà impedeix que s'aprovi un nou tràmit per fer un supermercat al port

Els vots en contra dels regidors de CiU i de la regidora no adscrita Paqui González van impedir, dimecres passat a la nit, que l'Ajuntament de Roda de Berà aprovés inicialment la delimitació de la trama urbana consolidada. Segons el govern municipal –format pel PSC en minoria–, aquest pas es feia en virtut del nou decret d'ordenació dels equipaments comercials a Catalunya, tot i que des de l'oposició es va denunciar que la proposta es fa per tal de facilitar que el port esportiu pugui instal·lar una mitjana superfície dedicada a la venda d'alimentació.

Mentre que els socialistes tan sols van aconseguir el suport de l'altre regidor no adscrit, Pedro Figueiredo, els convergents van considerar que no tenien prou informació sobre el tema, i van reclamar la creació d'una taula de treball per estudiar-ho a fons i consensuar una proposta final. En el mateix sentit es van expressar a l'hora de rebutjar la nova ordenança que ha de regular l'accés a les activitats de serveis, que tampoc es va aprovar.

Els vots de CiU i González van impedir també que s'aprovés la nova composició de les comissions informatives, en què els convergents reclamen tenir tres representants, però mantenint el vot ponderat. El PSC va rebutjar aquesta opció perquè la considera un «contrasentit». CiU va anunciar que presentarà una altra proposta de composició de les comissions en un pròxim ple.

D'altra banda, el regidor d'Hisenda, José Luis Moreno, va convidar els grups de l'oposició a consensuar una solució econòmica per al consistori. Moreno, a més, va avançar que l'Ajuntament ja ha corregit molts dels defectes del pressupost municipal que va detectar un informe del Tribunal de Comptes, tal com ja va informar aquest diari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.