El pressupost de Blanes puja a més de 57 milions, amb 14,46 d'inversions

L'oposició critica els números per «continuistes» i perquè porten «a la ruïna»

El pressupost de Blanes pel 2010, de 57,7 milions, és lleugerament superior al de l'any passat, que era d'uns 53 milions, i les inversions també han pujat d'uns deu milions a catorze i mig. La meitat d'aquestes inversions està previst finançar-les amb venda de patrimoni, fet que ha provocat les crítiques de l'oposició, PSC i EUiA-ICV, que ho veuen poc viable. La inversió més important és la rehabilitació de la zona turística de s'Abanell, que puja a uns 5 milions d'euros, i la compra de la finca dels Padrets, de 2,5 milions.

El PSC i EUiA-ICV van criticar ahir aquests números. Tots dos van denunciar que el 2009 s'ha tancat amb un balanç negatiu de més de tres milions d'euros, i van considerar que amb un pressupost «continuista» com aquest les finances municipals continuaran empitjorant. El portaveu del PSC, Josep Marigó, no veu en el nou pressupost «cap mesura que pugui reorientar la tendència de tancar els pressupostos en negatiu». Marigó critica que la meitat de les inversions estiguin condicionades a la venda de patrimoni, ja que «el 2008 no es va fer cap obra que depengués de la venda de patrimoni», i «ara no és el millor moment per vendre'n». Marigó també acusa el govern d'haver retornat moltes factures «per maquillar el tancament de 2009». «Estem davant d'un govern que ens està portant a la ruïna», sentencia el portaveu socialista.

Per la seva banda, Joan Salmerón, portaveu d'EUiA-ICV, afirma que a l'equip de govern «són una colla d'ineptes», i que aquests números «consoliden el dèficit». Salmerón lamenta que el govern tripartit blanenc «no només traspassi els problemes» a qui hi hagi en el pròxim mandat, sinó que «a més s'estan gastant els ingressos previstos per aleshores».


Pressupost total
57,6 milions d'euros
2009: 53 milions d'euros
Consignació de despesa corrent
40,20 milions
Ingressos previstos
43,14 milions
Inversions totals
Total: 14,46 milions
2009: 10 milions
7,73 milions a càrrec de venda de patrimoni
4,57 milions a càrrec de préstec
2,16 milions a càrrec d'altres aspectes
Inversions més importants
Projecte de reforma i millora dels carrers de la zona turística de s'Abanell (5 milions)
Compra de la finca dels Padrets (2,5 milions)
Partida per a la compra del material per a la ciutat esportiva i la senyalització (900.000 euros)
Pavimentació de diversos carrers (500.000 euros)
Talús del carrer Cardenal Vidal i Barraquer (336.640)
Balanç 2009
Desequilibri negatiu de més de tres milions d'euros
Balanç 2008-2009
Desequilibri acumulat d'aproximadament 8,5 milions d'euros

Una partida per equipar la ciutat esportiva

El pressupost d'aquest any inclou per fi una partida de 900.000 euros per comprar el material del pavelló de la ciutat esportiva i la senyalització. Tot i que el pavelló està totalment construït, un dels temes pendents encara per inaugurar la instal·lació era comprar el material, com pot ser les cistelles, els bancs, els seients, les porteries... Aquest equipament, a diferència de la construcció del pavelló, l'havia de pagar íntegrament l'Ajuntament. Ara, amb aquests diners destinats a la compra de tot aquest material, es veu encara més a prop el dia en què es pugui inaugurar una obra que sembla interminable. Tanmateix, el portaveu del PSC, Josep Marigó, va alertar ahir que aquesta partida es finança bàsicament amb una venda de patrimoni que el seu grup no veu clar que es pugui fer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.