La confraria de Blanes no va pagar 100.000 euros de l'IBI i l'actual govern en responsabilitza l'equip de Marigó

L'exalcalde afirma que els impostos no pagats corresponen a mandats de CiU

El 2008, l'equip de govern municipal va intentar cobrar els IBI pendents de la confraria de Blanes, que entre el 1997 i el 2002 sumaven 103.256,42 euros amb tots els recàrrecs i interessos per endarreriments. El cobrament va ser impossible perquè, segons l'informe de tresoreria, els rebuts havien prescrit, ja que l'última actuació de l'Ajuntament per cobrar-los havia estat el 26 d'agost del 2003, i la prescripció té lloc al cap de quatre anys de l'última notificació. Entre el 2003 i el 2007 l'alcalde de Blanes era Josep Marigó (PSC), i l'actual govern atribueix a la seva «mala gestió» la pèrdua d'aquests diners. El regidor d'Hisenda, Joan Burjachs (CiU), afirma que la «responsabilitat» no és exclusiva dels tècnics, sinó del mateix Marigó, «per no haver fet res per cobrar el deute», segons els va informar el Síndic de Comptes.

Marigó, en canvi, ofereix una versió diferent. El portaveu socialista a l'Ajuntament de Blanes, que afirma que en tot cas és un tema tècnic i no polític, va explicar que a partir del 2003 es van fer «diversos intents d'embargament» d'uns IBI que corresponien «a anys de govern de CiU o de CiU amb ERC». Marigó va dir que, en aquests intents, es van poder cobrar només uns «2.300 euros». Burjachs afirma que no sabia que s'hagués intentat fer aquests embargaments, però diu que troba «rar» que els embargaments només arribessin a aquesta quantitat, ja que la confraria té moltes propietats i s'està parlant d'un impost de béns immobles. Marigó assegura que entre el 2003 i el 2007 hi va haver més intents d'embargament que no van reeixir, però Burjachs també dubta que fos així, ja que l'informe de tresoreria del 2008 no en parla. El dirigent socialista remarca també que entre el 2003 i el 2007, durant el seu mandat, la confraria va pagar puntualment els rebuts de l'IBI, cosa que no havia fet entre el 1994 i el 2002, durant els governs de CiU. Marigó va recordar que els IBI del 1994, el 1995 i el 1996 també havien prescrit durant mandats de CiU.

Marigó reclama igualment que el govern demostri per escrit les acusacions sobre el fet que durant el seu mandat «hi havia hagut deixadesa en el cobrament d'impostos». El govern va assenyalar fa temps que en l'època de Marigó s'havien deixat d'ingressar 2 milions entre multes i tributs.


ELS PROTAGONISTES

JOSEP MARIGÓ
portaveu del psc i exalcalde
«És una maniobra del govern per desacreditar el govern socialista. En el meu mandat, la confraria va pagar tots els rebuts, per què no s'havien cobrat en els anys anteriors amb els alcaldes Bota i Ramos, de CiU?»
JOAN BURJACHS
regidor d'hisenda
«La pèrdua d'aquests diners és un problema de mala gestió política durant el govern de Josep Marigó, que com a alcalde n'és el responsable per no haver fet res per cobrar el deute, segons ens va dir el Síndic de Comptes»

Acusacions entre Marigó i Puig

Marigó apunta a un dels seus màxims rivals en assenyalar que entre el 1999 i el 2003 el regidor d'Hisenda era Joan Puig (ERC). «Què va fer Puig respecte dels rebuts d'anys anteriors i dels del seu propi mandat?», es pregunta Marigó. Tant Burjachs com el mateix Puig responen que el principal problema és que durant el govern de Marigó es va deixar de reclamar aquest IBI. Puig assegura que va fer tot el possible «per cobrar», amb totes les notificacions pertinents, i acusa Marigó d'aturar aquests intents de cobrament. «Per què ho va fer?», pregunta Puig, que també acusa Marigó de la indemnització que haurà de pagar el consistori per la llicència nul·la de Mont-ferrant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.