El consistori diu que quan acabin les obres es posarà fi als col·lapses al Tibidabo

El districte estudia destinar més efectius de la Guàrdia Urbana per regular els accessos al parc

Parlar de col·lapse als accessos al Tibidabo «és un pèl exagerat», segons el districte de Sarrià-Sant Gervasi. Tot i això, ahir reconeixen que ja havien detectat problemes de mobilitat per accedir al parc d'atraccions. «Les obres dels accessos no acabaran fins passat l'estiu, el que pot provocar petits desajustaments. Quan els treballs hagin finalitzat, els problemes de mobilitat acabaran», asseguraven des del districte. Per intentar acabar amb les retencions que ara mateix hi ha per accedir al Tibidabo, fa deu dies es van reunir el districte, la Regidoria de Mobilitat de l'Ajuntament, la Diputació i el mateix parc d'atraccions. En aquella trobada es va apostar per incrementar el nombre d'efectius de la Guàrdia Urbana perquè regulessin els accessos al parc. Aquesta solució es podria prendre en una propera reunió que les administracions han de mantenir aquesta mateixa setmana.

Les obres que s'estant fent consisteixen, a grans trets, a habilitar zones de pas exclusiu per a vianants, col·locar pilones, prohibir que els cotxes aparquin a la calçada i restringir l'accés dels vehicles la cota 500. Segons el districte, totes aquestes millores tenen com a objectiu restringir l'accés dels cotxes al parc d'atraccions del Tibidabo. Per això han acompanyat aquests canvis d'un increment en l'oferta del transport públic. Recorden que hi ha un aparcament de dissuasió a la Vall d'Hebron, on s'enllaça amb un bus llançadora que porta directe al parc. A més, des del Tibidabo s'han compromès a pagar el bitllet dels que pugin amb funicular, que no està integrat en la xarxa de transport públic i costa 4 euros el tiquet d'anada i de tornada. L'alternativa d'alguns és arribar fins a Vallvidrera i allà agafar el bus del barri per anar al parc.

I els veïns, què?

L'associació de veïns del cim del Tibidabo recordava que totes aquestes millores en el transport públic només beneficien els que pugen puntualment, però van en detriment dels que viuen allà.

Com a conseqüència dels col·lapses que hi ha a a la carretera de l'Arrabassada els caps de setmana, ells veuen coartada la seva mobilitat. La vicepresidenta de l'entitat veïnal, Martha Ruiz, retreia al districte que «vulguin treure els cotxes de la muntanya sense donar alternatives als que hi viuen». Tanmateix, Ruiz afegia que darrere les seves reivindicacions no amaguen la intenció que el parc tanqui, perquè «sempre hi hem conviscut».

Des del parc d'atraccions del Tibidabo recorden als veïns que les obres que s'estan fent estaven incloses en el pla de mobilitat del cim del Tibidabo aprovat el 2005. «Un pla del qual els veïns tenien coneixement», apuntaven des del parc. Per a ells, totes les mesures que s'estan portant a terme permetran limitar l'accés de vehicles a la cota 500.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.