Administracions

l'hospitalet de llobregat

Clam unànime per reclamar el soterrament de les vies

Tots els grups municipals es posen d'acord a exigir a Foment que compleixi l'acord per enterrar les vies de Vilafranca i Vilanova

L'alcaldessa espera reunir-se en breu amb el ministre Blanco

L'Hospitalet havia de ser una ciutat lliure de vies al final del 2010. O sigui, d'aquí a 37 dies. No només les vies continuen a la superfície, i dificulten la circulació entre els diferents barris, sinó que als pressupostos generals de l'Estat del 2011 no hi ha cap partida prevista per a unes obres acordades fa anys. L'Hospitalet comença a perdre la paciència, i aquest sentiment es va fer palès ahir al ple municipal, un ple en què tots els grups municipals van deixar de banda les diferències i van fer un front comú per reclamar que el Ministeri de Foment posi fil a l'agulla i es comprometi a iniciar les obres en breu. El detonant va ser una moció que va presentar el PP sobre el soterrament de les vies, que va coincidir amb una altra de CiU perquè s'instal·lin ascensors a les passarel·les provisionals que connecten els barris de Bellvitge i el Gornal mentre no s'executen les obres. El grup del PSC va aprofitar per anunciar una reunió que l'alcaldessa, Núria Marín, ha de mantenir amb el ministre de Foment, José Blanco –per a la qual no hi ha encara data–. Marín va declarar que el soterrament de les vies “és un projecte cabdal per cosir els barris” i acabar amb una barrera que històricament ha dividit la ciutat en dos. Però, a més, l'eliminació de les vies en superfície permetrà continuar amb la depressió de la Granvia i el desenvolupament del projecte Biopol. Marín va agrair el suport dels grups municipals, i va advertir que si “la resposta no és de rebut, la via traumàtica sempre està oberta”.

El portaveu del PP, Juan Carlos del Río, considera que “la crisi no és excusa per al retard”, i va afegir: “Volem que l'Ajuntament manifesti la seva disconformitat”. La petició dels populars és que “l'Estat consigni una partida econòmica i que compleixi els terminis”. El convergent Jaume Pallarès va anunciar que “tots els ciutadans” volen el soterrament, mentre que Alfons Salmerón, d'ICV-EUiA, va recordar que fa vuit anys que es va crear la plataforma ciutadana que l'exigia. “Aquest retard clama al cel”, va dir.

LA FRASE

Parlem d'un projecte cabdal per cosir els barris i per a la depressió de la Granvia
Núria Marín
alcaldessa de l'hospitalet de llobregat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.