Administracions

hisenda

La Generalitat, en la llista de morosos de Figueres

Deu 187.000 euros a l'Ajuntament, xifra que la situa com el deutor més gran

L'àrea econòmica de l'Ajuntament de Figueres ha elaborat una llista de morositat d'impostos i taxes municipals impagats. En total, el deute puja a tres milions d'euros, aproximadament i, segons ha explicat el regidor d'Hisenda, Albert Ollé, al capdavant de la llista de deutors hi ha la Generalitat, amb 187.000 euros en impostos que no ha pagat en els tres darrers anys. La part més important d'aquesta xifra correspon a un IBI del carrer Arnera, cosa que, segons el regidor, fa pensar que es tracta de l'edifici dels jutjats. “Es va pagar el de l'any passat i una part del d'aquest any, però no han abonat el del 2008”, ha comentat Ollé. Per això l'Ajuntament farà en els dies vinents un requeriment perquè paguin el que deuen. “A la inversa ens ho reclamen sempre i, si no, no tenim dret a subvencions. Doncs crec que també han de donar exemple i pagar”, ha explicat el responsable de l'àrea municipal d'Hisenda.

Més ajornaments

En relació amb els tres milions de morositat, Ollé afirma que aquests anys de crisi no s'ha incrementat la xifra, però sí que s'ha notat un augment del nombre de sol·licituds per ajornar pagaments. “Hi ha molta més gent que s'ha acollit a la possibilitat d'ajornar el pagament”, ha comentat el regidor.

Ara l'àrea econòmica estudiarà els rebuts pendents perquè molts són d'impostos, com ara el de circulació, que corresponen a propietaris que s'han venut els vehicles i no ho han comunicat a l'Ajuntament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.