Administracions

MOBILITAT

Lloret farà pagar zona blava a l'estiu fins a les 12 de la nit

El ple també va aprovar el conveni de concessió de l'aparcament del Blanca Aurora a l'empresa DDC

La zona blava de Lloret, formada per una cinquantena d'aparcaments en bateria al passeig, ampliarà l'horari durant els mesos d'estiu de les 8 del matí a les 12 de la nit. La mesura s'inclou en el marc del pla de mobilitat que està aplicant l'Ajuntament, i té l'objectiu que hi hagi més rotació de vehicles de juny a setembre a la zona del passeig, on hi ha terrasses de bars i restaurants i comerços. De moment, i fins que arribi el juny, hi ha dues franges exemptes de pagament: d'1 a 4 del migdia i a partir de les 8 del vespre. Amb l'ampliació, Lloret passa a ser un dels primers municipis que decideix fer pagar també a la nit en la zona blava.

La modificació de taxes, a més, que inclou un seguit de mesures per utilitzar els aparcaments perifèrics per millorar la mobilitat al municipi, es va aprovar amb la inclusió d'una esmena presentada pel grup del PSC. La proposta de l'equip de govern establia un abonament de 10 euros al mes pel pàrquing de Sa Caleta exceptuant els mesos d'estiu, i el PSC va proposar que l'abonament s'apliqués tot l'any i en tots els aparcaments municipals en superfície, és a dir, el que hi ha a l'avinguda de les Alegries i el de l'avinguda Vila de Tossa.

El ple també va aprovar el plec de condicions per a la concessió de la gestió de la neteja, les deixalleries i recollida de residus, que actualment porta a terme l'empresa GBI, de manera que si surt una oferta més avantatjosa, la gestió del servei podria canviar de mans quan acabi el contracte, d'aquí a un any. En la ratificació d'acords de junta de govern es va informar també que s'ha canviat de proveïdor d'electricitat, d'Endesa a Unión Fenosa, canvi que podria representar un estalvi del 20%.

Conveni amb DDC

En un altre punt de l'ordre del dia es va aprovar el conveni urbanístic entre l'Ajuntament i l'empresa Development Diagnostic Company SL (DDC), mitjançant el qual DDC pagarà la construcció de la plaça que hi haurà a la zona de l'antic Blanca Aurora. A canvi de fer-se càrrec de l'obra, DDC es queda la concessió d'unes 200 places de pàrquing que hi haurà sota la plaça i sota l'edifici del costat. La concessió és de 25 anys i passat aquest temps reverteix a l'Ajuntament (que es manté sempre com a propietari del pàrquing).

DDC també porta a terme les obres per construir el centre comercial a la plaça de braus, on hi haurà un Mercadona, segons es va confirmar ahir.

LA XIFRA

200
places
seran les que tindrà l'aparcament soterrani de la zona de l'antic Blanca Aurora, que gestionarà DDC.

LA FRASE

Al passeig hi ha molta activitat a l'estiu, i amb l'ampliació de la zona blava hi haurà més rotació
Ignasi Riera
Regidor de medi ambient i mobilitat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.