Administracions

badalona

La remodelació de la CACI s'allargarà fins al març

Les obres de l'edifici on hi haurà el museu del còmic havien d'estar acabades a finals del 2010

Els projectes de l'edifici de consultes externes i de l'antic escorxador tampoc no estan enllestits

L'Ajuntament de Badalona ha sol·licitat una pròrroga per poder acabar tres projectes finançats pel fons estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat local (FEOSL), conegut com a pla de Zapatero. Els tres projectes que no van quedar enllestits a finals de l'any 2010 són els treballs de consolidació de l'edifici de la CACI, una històrica fàbrica de primera línia de mar on s'ha d'instal·lar el futur museu del còmic i la il·lustració de Catalunya; el nou edifici de consultes externes de l'hospital municipal de Badalona, que s'està habilitant en una finca del carrer de Sant Anastasi, i la recuperació dels edificis de l'antic escorxador municipal, al barri de la Salut, on està previst instal·lar un casal d'avis i una escola d'adults.

El director de l'àrea d'Urbanisme i Territori de l'Ajuntament de Badalona, Jaume Tomàs, assegura que els tres projectes haurien d'estar enllestits a finals del mes de febrer o, com a molt tard, a principi del mes de març. Tots tres formen part d'un total de 25 projectes que es van dur a terme a la ciutat durant el 2010 i que sumen una inversió de 18,6 milions d'euros. Es dóna el cas que els tres projectes que s'han prorrogat són els que tenen el pressupost més elevat.

Tres projectes de nivell

Les obres de recuperació patrimonial i consolidació de la CACI ocupen el primer lloc per quantia econòmica i ascendeixen a 3,4 milions d'euros. Aquests diners s'han invertit en un edifici que, tot i ser un emblema arquitectònic, presentava un estat molt deficient, sobretot pel que fa a la coberta i les plantes superiors. Les obres s'estan fent a partir de les directrius que marca l'avantprojecte arquitectònic del museu, que respecta la façana d'obra vista de l'antiga fàbrica però prescindeix del mur frontal de la nau central que dóna al mar, per obrir l'edifici al litoral. També inclouen una nova coberta i espais de comunicació vertical, amb escales i ascensors, a la part central de l'edifici.

Pel que fa a la recuperació d'edificis de l'antic escorxador, s'han destinat 2,3 milions d'euros a rehabilitar alguns dels pavellons modernistes del recinte, que forma part del catàleg de patrimoni de Badalona.

El nou edifici de consultes externes de l'hospital municipal de Badalona, situat a l'edifici que havia ocupat l'antiga escola Escalada, té un pressupost de 2,1 milions d'euros. L'equipament sanitari tindrà una superfície de més de 1.000 metres quadrats distribuïts entre la planta baixa i quatre pisos.

La resta de projectes finançats pel fons de Zapatero estan tots enllestits o pendents de petits retocs finals. N'hi ha alguns que ja fa algun temps que estan en funcionament, com ara la nova pista per a bicicletes i patinadors, situada a les Guixeres, que es va inaugurar el 12 de desembre. Demà entra en funcionament l'emplaçament provisional del mercat Maignon.

LA XIFRA

25
projectes finançats per l'Estat
a través del fons de Zapatero es van dur a terme a Badalona durant el 2010.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.