Administracions

administracions

Només un 30% de gironins disposen de sindic local i ara n'hi ha a set municipis

L'associació de síndics locals de Catalunya va fer ahir una crida per incrementar-ne el nombre

Es va reunir a Girona per presentar l'informe

Només un 30% de la població gironina compta actualment amb un síndic local per poder presentar les seves queixes. Concretament, hi ha síndics i defensors de la ciutadania a Girona, Figueres, l'Escala, Palamós, Salt, Sant Feliu de Guíxols i Sant Jordi Desvalls. El defensor que hi havia a Ripoll va deixar el càrrec el 2009. Al conjunt de Catalunya, el percentatge de població que disposa dels serveis d'un síndic és del 54%. La gran majoria es concentra a les comarques de Barcelona.

El saló de plens de l'Ajuntament de Girona es va convertir ahir en seu d'una trobada de síndics locals de Catalunya. El FòrumSD, l'associació de síndics i defensors, va presentar la memòria de la seva activitat durant el 2009 i va fer una crida perquè els ajuntaments potenciïn aquesta figura. “La figura del síndic de greuges local, gràcies a la seva tasca de vetllar pels interessos dels ciutadans de manera imparcial, és un instrument clau perquè el principi de la bona administració sigui una realitat”, manté el president del FòrumSD, Josep Escartín.

Els síndics locals van atendre el 2009 al conjunt de Catalunya una suma de 6.045 consultes i del total de queixes se'n van admetre a tràmit més de 2.800. A més, van portar a terme 53 actuacions d'ofici (les que s'inicien per pròpia decisió, sense instància de la ciutadania). Segons destaca l'associació, “només un 11% de les recomanacions que van emetre no es van acceptar”.

LES XIFRES

17
per cent
de les queixes estan relacionades amb la circulació, que són la majoria de les que arriben als síndics locals. lunya.
4
per cent
dels municipis catalans disposen actualment d'un síndic. La majoria són grans poblacions.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.