Administracions

l'hospitalet de llobregat

Negociació amb Foment per obrir un camí fins al riu

L'Ajuntament demana permís per obrir una ruta que passi pel marge de la C-31 i sota el nus del Llobregat

Els veïns volen que s'aprofiti per eliminar l'aparcament precari al costat de Bellvitge

El camí d'accés del nucli urbà de l'Hospitalet al riu Llobregat és més a prop d'esdevenir una realitat. El regidor del barri de Bellvitge, José María García Mompel, ha anunciat als veïns i a la plataforma Salvem la Zona Agrícola de l'Hospitalet que l'Ajuntament està negociant amb el Ministeri de Foment la possibilitat de construir un camí entre el metro i el riu. Foment hauria de donar permís per fer aquesta obra, ja que l'itinerari passaria pel marge de l'autovia C-31 i sota el nus viari del Llobregat. Els veïns han rebut amb satisfacció l'anunci, ja que fa temps que reclamen que es pugui accedir a peu i amb bicicleta des del barri de Bellvitge fins al riu. “Aquesta serà una obra molt senzilla, però suposarà el primer gran accés des del metro fins al riu”, assenyala Ricard Gutiérrez, portaveu de la plataforma Salvem la Zona Agrícola de l'Hospitalet. L'Ajuntament confia a tenir el permís de Foment abans de l'estiu.

El camí podria ser un vial petit de poca amplada, però a més de permetre connectar amb el riu i donar continuïtat a rutes ciclistes que continuen fins al Prat i les zones naturals del delta faria possible acabar amb una qüestió que preocupa els veïns: l'aparcament indiscriminat de vehicles a la zona de Cal Trabal, que veïns i ecologistes volen que es preservi com a zona natural. Molts conductors hi aparquen per evitar el pàrquing de pagament de l'hospital de Bellvitge.“Havíem demanat fa temps una reunió amb l'Ajuntament per queixar-nos d'aquest aparcament, i el regidor havia acceptat que no es pot quedar com està ara mateix”.

El compromís de l'Ajuntament ha estat netejar aquest aparcament improvisat. Els veïns van més enllà i proposen que s'hi faci una àmplia zona enjardinada. D'aquesta manera s'habilitaria una zona d'entrada al camí fins al riu, perquè no passés desapercebut, i s'evitaria l'aparcament de vehicles. La solució a l'aparcament, però, està supeditada que el Ministeri de Foment doni permís per construir el camí fins al Llobregat.

LA FRASE

Aquesta serà una obra molt senzilla, però suposarà el primer gran accés des del metro fins al riu
Ricard Gutiérrez
portaveu de salvem la zona agrícola de l'hospitalet
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.