Administracions

SANT CUGAT DEL VALLÈS

La rehabilitació del celler s'iniciarà en breu i durarà un any

L'Estat adjudica els treballs a l'empresa catalana Urcotex per desencallar un projecte aturat des del 2005

La desitjada rehabilitació del celler cooperatiu de Sant Cugat sembla que farà el pas definitiu aquest any després que el govern de l'Estat hagi adjudicat a l'empresa catalana Urcotex aquests treballs per un import de gairebé 490.000 euros. Els treballs estaven aturats des de l'any 2005. Segons l'Ajuntament, les obres podrien començar entre el març i l'abril, i tenen un termini d'execució previst d'un any. Urcotex, especialitzada en la rehabilitació d'edificis i la restauració de monuments, s'ha encarregat de la restauració del Palau Güell de Barcelona, de l'església de la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló i de l'església de Sant Miquel de Terrassa.

El celler cooperatiu de Sant Cugat va ser projectat l'any 1921 per l'arquitecte modernista Cèsar Martinell i és un edifici declarat Bé Cultural d'Interès Local per la Generalitat. Amb aquests treballs, s'adequarà com a subseu del Museu de Sant Cugat i es convertirà en un equipament municipal polivalent.

El contingut de la rehabilitació –sobre gairebé 970 m²– l'ha redactat l'estudi d'arquitectura Adell Associats, per encàrrec del consistori.

Terra de vidre

A la planta del nivell del carrer es posarà un paviment de vidre per deixar a la vista les restes arqueològiques i observar quin era el procés d'elaboració del vi. Dins l'edifici s'adequaran espais per a magatzems –on hi havia els antics dipòsits– i serveis públics, mentre que els antics molls de descàrrega es reconvertiran en un mirador de la nau principal del celler. Per tancar el recinte, s'adequarà la plaça i es farà una tanca perimetral. Tot i que el projecte original de Martinell preveia la construcció de dues torres que emmarcaven els molls de descàrrega del raïm, només es va iniciar la construcció d'una de les torres, que no es va acabar, però ara es preveu construir-la.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.