Administracions

Tortosa

L'EMD de Campredó vol la cessió de l'antiga estació

Sanahuja també té com a objectiu la construcció d'una carretera nova fins al Delta i una llar d'infants

Un cop constituïdes les entitats municipals descentralitzades (EMD) de Campredó i de Bítem, la feina més urgent de les juntes gestores serà redactar un primer pressupost i treballar en el traspàs de competències i de personal que haurà de fer l'Ajuntament. “Ara ens hem de posar a treballar per consolidar l'EMD”, va assenyalar Joan Sanahuja. Amb tot, el president de la junta gestora de Campredó va afegir-hi que el seu objectiu prioritari serà aconseguir la cessió de l'antiga estació de Renfe, un edifici en desús que, un cop rehabilitat, es podria convertir en la seu institucional de la nova EMD i en un casal. De fet, la cessió de l'antiga estació formava part dels acords entre l'Ajuntament i Adif per a l'alliberament dels terrenys de Renfe al centre de Tortosa; però el tema es va bloquejar perquè l'edifici depenia de patrimoni de Renfe, els calia pactar el preu del lloguer, i als baixos encara funciona una sala de control automàtic dels serveis ferroviaris.

Altres projectes prioritaris per a la nova EMD de Campredó són la construcció d'un nou vial fins a l'Aldea, aprofitant l'antiga carretera d'Amposta; un nou dispensari mèdic, i una llar d'infants municipal. Al marge d'això, l'EMD de Campredó espera tenir el suport de l'Ajuntament i de la Generalitat per aconseguir que el govern de l'Estat accepte un canvi de traçat de l'A-7, perquè la futura autovia no els trinxe el poble. D'altra banda, l'EMD de Bítem se centrarà en la reurbanització i millora dels carrers, i buscarà possibles aprofitaments per al mas del Bisbe i la colònia Gasol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.