Administracions

seguretat

La Urbana de Lleida crea una unitat de violència de gènere

També estrenarà un sistema informàtic de registre d'incidències i per localitzar la patrulles més properes

La Guàrdia Urbana de Lleida crearà en breu una unitat específica de violència domèstica, segons va anunciar ahir divendres l'intendent de la policia local, Josep Ramon Ibarz. La unitat és el resultat de la reorganització interna del cos, tot i que ja hi ha quatre agents, totes dones, que ja exerceixen aquest servei.

Aquesta és una de les novetats que inclourà la nova caserna de la Guàrdia Urbana, ja finalitzada i en procés d'instal·lació de mobiliari i serveis de telecomunicacions. Així, la unitat tindrà espais reservats i privats i una entrada diferenciada per preservar la intimitat i la seguretat de les víctimes de violència de gènere.

Una altra innovació serà la posada en servei d'un nou sistema informàtic que permetrà a la sala de control registrar en un mapa totes les incidències rebudes al 092 i poder localitzar a temps real les patrulles més properes al lloc dels fets.

El nou edifici policial, situat al carrer Salmerón, consta de 5.400 metres quadrats amb aparcament subterrani i àrea de custòdia per a 14 detinguts, i tres plantes superiors per a les divisions u unitats de la Urbana. El cos disposa de 250 efectius, tot i que la caserna s'ha dissenyat per a 400 agents.

La planta baixa inclou la recepció i sis sales d'atenció al ciutadà, així com la sala de guàrdia, els vestidors i la sala de breefing o reunions.

Les garjoles del soterrani tenen accés independent i incorporen càmeres de seguretat, així com mobiliari d'obra i dissenyat per evitar autolesions.

Les plantes superiors acolliran els despatxos i sales de treball de les divisions de Trànsit i Seguretat Ciutadana, la sala de control i del 092, així com una sala d'actes que també farà les funcions de museu d'aquest cos ja centenari.

L'alcalde Àngel Ros va destacar la funcionalitat del nou edifici, “el més modern de Catalunya per a una policia local” i també el compliment d'una vella reivindicació de la policia local de Lleida.

LA XIFRA

11,5
milions d'inversió
en una obra adjudicada en règim de concessió, és a dir, que la Paeria la pagarà en 25 anys

Inauguració el dia 18 i portes obertes a veïns

La nova caserna s'inaugurarà el proper dia 18 i els caps de setmana següents s'organitzaran jornades de portes obertes perquè els veïns puguin visitar i conèixer el nou equipament. La intenció és, primer, facilitar els trasllat dels agents i que puguin treballar al nou edifici i després obrir-lo a la ciutadania. Aquesta serà la primera caserna de la Urbana després d'anys de provisionalitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.