Administracions

l'hospitalet de llobregat

L'Ajuntament demana que Foment soterri ja les vies

Els grups municipals aproven una declaració en què exigeixen al ministeri que reconsideri la decisió de no licitar les obres

Els partits reclamen ascensors a les passarel·les de Bellvitge

En un principi, l'Ajuntament de l'Hospitalet va semblar prendre's amb resignació l'anunci de Foment de posposar, sense data, l'ajornament de les vies del tren de rodalia –el ministeri no aparca el projecte, però espera que vinguin temps millors des del punt de vista econòmic–. Ahir, però, tots els grups municipals van aprovar una declaració unitària en què demanen a Foment que “reconsideri la decisió de paralitzar el soterrament de les vies de ferrocarril que travessen la ciutat de l'Hospitalet”. Els partits –PSC, ICV-EUiA, CiU i PP– insten també el ministeri que busqui totes les vies de finançament possibles per executar el projecte –Foment vol implicar el sector privat.

Els partits recorden la importància d'eliminar les vies per posar fi a la fractura urbanística que representen, ja que divideixen la ciutat i deixen barris incomunicats entre si. Però afirmen també que la seva desaparició és estratègica per a tota l'àrea metropolitana, ja que el soterrament duu aparellada la construcció de l'estació intermodal de la Torrassa, que ha de servir per descongestionar l'estació de Sants. I per completar la reforma de la Gran Via fins al riu, el que ha de permetre el desenvolupament del parc sanitari i científic Biopol. Finalment, el document conjunt insta el ministeri que, a causa del retard previst en l'execució de les obres, col·loqui ascensors en les passarel·les que comuniquen les vies i que són molt transitades pels veïns que passen entre els barris del Gornal i Bellvitge. “Ens unim per fer un front comú per reivindicar que el soterrament es porti a terme al més aviat possible”, conclou la declaració.

Tanca el pressupost del 2010 amb un dèficit de 3 milions

R.M.B.

S'han acabat els anys en què l'Ajuntament de l'Hospitalet acabava l'any amb superàvit. La liquidació del pressupost del 2010 s'ha saldat amb un dèficit de tres milions d'euros, un fet que la regidora d'Hisenda, la socialista Mercè Perea, va atribuir a la reducció d'ingressos i l'augment de despeses producte de la crisi. “Hem augmentat un 0,3% la despesa social, mentre que els ingressos han baixat un 2,9%”, va explicar ahir. Com a exemple de la despesa social va esmentar els 3,5 milions que s'han invertit en plans d'ocupació.

Els seus arguments no van convèncer els grups de l'oposició, que van acusar Perea de ser “una mala gestora econòmica”. Així ho va afirmar Juan Carlos del Río, portaveu del PP. “El 2009 vam tancar amb un superàvit de 7,5 milions d'euros. El 2010 l'hem tancat amb un dèficit de tres milions. Aquest govern gasta més del que ingressa”, va afirmar, tot posant l'accent en despeses al seu parer injustificades com els “63.000 euros de propaganda municipal”. Anabel Clar, regidora de CiU, va considerar que la gestió econòmica “parteix d'un error de base i és que l'Ajuntament no té ni idea del que costa cada programa”. “No cal retallar dels serveis, sinó les despeses indirectes”, va dir. Perea es va defensar recordant la situació econòmica que es viu globalment, i va atribuir a la falta d'una reforma de la llei del finançament local part dels problemes econòmics del consistori.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.