ROBERT FAURIA

PRESIDENT CONSELL COMARCAL DE LA SELVA

«El problema més gran de la Selva és en l'àmbit econòmic»

Fauria (CiU) valora positivament el pacte amb el PSC i remarca les iniciatives del Consell pel que fa a les energies renovables

Robert Fauria (CiU) ha estat el president del Consell Comarcal de la Selva els dos primers anys d'aquest mandat, però al juliol deixarà el càrrec en virtut del pacte de govern signat amb el PSC.

–Quina valoració fa d'aquests dos anys?
–«Ja havíem fet un pacte altres mandats i hem de considerar que és del tot positiu, perquè som els partits que representem la major part dels ciutadans. I hi ha consens a l'hora de tirar endavant els projectes.»
–Quins són aquests projectes?
–«En aquests dos primers anys s'ha donat continuïtat a projectes que ja té delegats el Consell Comarcal per part de la Generalitat, com ara la gestió del transport escolar, benestar social o beques per a menjador. Però també tenim una sèrie de projectes que hem planificat aquests dos anys. Aquestes noves iniciatives són sobretot en el tema d'energies renovables, amb el projecte de planta de biomassa, amb el centre tecnològic relacionat amb energies alternatives, amb la creació de l'empresa de serveis per a la gestió de residus, amb la planificació i gestió de depuradores...»
–La planta de biomassa i el centre tecnològic, quan seran una realitat?
–«La realitat ja existeix ara, un cop hem planificat l'estratègia i el camí. Ja hem rebut ajudes per tirar endavant projectes amb energies renovables. En el projecte de la planta, nosaltres hem fet la feina que havíem de fer. És a les mans de l'Estat, que hi posa els diners, i la Generalitat, que gestionarà la planta. L'altra part és aquest centre de tractament, en què ja hem fet el primer pas, també. La realitat, en dates, amb l'administració és complicada. El nostre objectiu és que sigui una realitat el centre a finals de l'any que ve, i la planta, el 2011.»
–Quines són les problemàtiques actuals de la Selva?
–«Evidentment, la problemàtica més gran és en l'àmbit econòmic. És una comarca molt diversa i amb sectors econòmics molt diferents. En l'àmbit de dinamització econòmica, hem de treballar, i ho estem fent. Hem de mirar de donar suport al turisme, a les empreses, cercar línies noves de desenvolupament comercial. El segon tema important és el dels serveis socials. Hi estem treballant amb la creació del consorci.»
–Fa poc vàreu crear una comissió sobre la prostitució. Hi ha possibilitats d'èxit?
–«La comissió està encara en una situació molt embrionària. Els ajuntaments i el Consell Comarcal no podem tenir perspectives d'èxit, perquè no tenim competències en això. Sí que tenim moltes perspectives que ens escoltin, anant junts amb l'Alt Empordà. L'objectiu és intentar solucionar aquesta problemàtica, però no només des de l'àmbit policíac. Hem d'anar més enllà, i hem posat a disposició d'aquesta comissió una persona, que treballa en el pla de dones. El que sí que hem de fer és anar amb l'objectiu que es canviï la llei i que, l'Estat o la Generalitat actuïn.»
–Els escolten?
–«Jo crec que no. No hi ha hagut cap pas per resoldre-ho, això.»
–La gent del carrer es pregunta sovint el perquè de tantes administracions. Expliqui el per què dels consells comarcals?
–«Les comarques són un àmbit territorial on la majoria dels ajuntaments, per afinitats, tenen unes necessitats conjuntes, i és aquí on els consells comarcals han de tenir aquest paper. Si cada ajuntament anés a la seva, seria molt complicat. Les necessitats de mancomunar serveis sempre hi seran, i això ho poden fer molt bé els consells comarcals.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.