Unanimitat a Cubelles per reclamar la gratuïtat dels peatges de la C-32 per als ciutadans del Garraf

La gratuïtat del peatge de Cubelles de l'autopista C-32 per als residents al municipi i del peatge de Vallcarca per a tots els residents al Garraf és la demanda que van aprovar tots els grups municipals de Cubelles en el ple de dilluns. El PSC, CiU, ERC i Iniciativa per Cubelles van presentar aquesta moció, que considera injust el pagament del peatge per entrar o sortir de la comarca cap a l'àrea metropolitana de Barcelona i la de Tarragona, per desplaçaments dins de la mateixa comarca i, fins i tot, per fer-ho dins del mateix municipi, com és el cas de Cubelles. La moció, en què es reivindica que la Generalitat de Catalunya subvencioni el cost del peatge als ciutadans, va ser aprovada amb el vot unànime de totes les formacions polítiques amb representació municipal.

Una demanda comarcal

A principi d'any, l'Ajuntament de Cubelles ja va aprovar una moció per demanar la gratuïtat del peatge, però en clau local. La demanda que sigui la Generalitat la que subvencioni el peatge als garrafencs també es va aprovar per unanimitat a l'Ajuntament de Sitges en el ple de maig; en el cas de Sitges, el peatge també penalitza els ciutadans de la vila que s'han de desplaçar entre diferents nuclis de població del mateix municipi.

Un altre punt que es va aprovar dilluns en el ple de Cubelles va ser l'adhesió de l'Ajuntament al Consorci de Comunicació Local. Segons va informar l'Ajuntament, aquesta adhesió suposarà un salt qualitatiu de la programació de l'emissora municipal, Ràdio Cubelles, ja que podrà nodrir-se de les 15.000 hores de producció de les emissores associades a través de COM Ràdio per complementar la seva programació, sense que això representi un cost afegit. Així mateix, l'adhesió al Consorci de Comunicació Local inclou assessorament jurídic i tècnic en diferents processos de legalització o modernització de les emissores associades, com és el cas de Ràdio Cubelles.

El representant municipal en el consell general del Consorci de Comunicació Local serà el regidor de Comunicació de l'Ajuntament de Cubelles, Xavier Grau, i les tasques d'interlocució en les qüestions tècniques derivades de l'adhesió les portarà a terme el coordinador de Comunicació i Protocol de l'Ajuntament, Víctor Lora. Aquest punt va rebre els vots favorables del PSC, CiU, ERC, el PP i ICb, i les abstencions d'ICV i EC-FIC.

L'Ajuntament de Cubelles també va aprovar la modificació de l'ordenança municipal de circulació, que datava de l'any 1992. La proposta, que permet que l'ordenança s'adapti a la llei de trànsit, va ser aprovada amb els vots a favor del PSC, CiU, ERC, el PP i Iniciativa per Cubelles, i les abstencions d'ICV i Entesa per Cubelles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.