Administracions

badalona

Frenen l'ampliació comercial a Montigalà i al Mas Ram

negatiu La Generalitat desestima la proposta de Trama Urbana Consolidada (TUC) que obria les portes a altres superfícies comercials afectats Mercadona i Ikea són les dues empreses que de moment estan afectades

La direcció de Comerç de la Generalitat de Catalunya ha emès un informe negatiu de l'expedient de delimitació de la Trama Urbana Consolidada (TUC) que l'Ajuntament de Badalona va aprovar en el ple municipal del mes de juliol. Aquest document municipal tenia l'objectiu de definir els espais de la ciutat en què es podien implantar altres superfícies comercials, en funció del decret llei 1/2009, del 22 de desembre d'ordenació dels equipaments comercials, i entre d'altres obria les portes a la implantació d'un Mercadona al barri del Mas Ram i a l'ampliació de l'Ikea, al sector de Montigalà.

Fonts de la Generalitat així ho han confirmat, alhora que han explicat que el dia 21 de febrer van traslladar a l'Ajuntament de Badalona el desacord amb la TUC aprovada, i se'l va instar a introduir les rectificacions que considerés oportunes. El director de l'àrea d'Urbanisme i Territori del consistori badaloní, Jaume Tomàs, ha confirmat que ja s'han presentat les al·legacions que requeria la direcció de Comerç i ha detallat quin és el punt de desacord entre les dues administracions: la implantació o ampliació d'una superfície comercial està subjecta a l'existència d'un nombre mínim de persones que en puguin fer ús. L'Ajuntament considera que tant al Mas Ram com a Montigalà hi haurà a mig termini suficients habitants com per justificar l'aposta comercial. El consistori, però, fa números comptabilitzant la població de promocions d'habitatges que hi estan projectades però que ara per ara són inexistents. La Generalitat, en canvi, ho calcula en funció de la població que hi viu actualment, i per aquest motiu interpreta que no s'arriba als mínims exigits.

Pròxima reunió

Jaume Tomàs s'ha mostrat convençut que l'Ajuntament no ha errat en la manera de fer els càlculs i confia que les dues administracions arribaran a un acord en una reunió que tenen previst celebrar en els pròxims dies sense que de moment es conegui cap data. L'informe que la Generalitat ha fet arribar a l'Ajuntament de Badalona introdueix matisos que afecten quatre barris de Badalona: Montigalà, el Mas Ram, la Colina i el Manresà. Actualment, però, els projectes comercials que realment es veuen afectats són la implantació d'un Mercadona en un solar del Mas Ram i l'ampliació que l'Ikea vol fer de les seves instal·lacions a Montigalà. Mentre que aquest darrer projecte només ha de superar l'escull del govern català, la implantació del Mercadona es preveu més complicada, perquè requereix una permuta prèvia de terrenys entre l'Ajuntament i la Penya (impulsora de l'actuació comercial) que no disposa del vistiplau dels veïns de la zona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.